Enkelte bydeler tomme for influensavaksine

Men fastlegene kan fortsatt ha vaksiner igjen.
Tirsdag, 10 november, 2009 - 14:04


Oslo har tilsammen mottat nærmere 80 000 svineinfluensavaksiner. Nå begynner de siste doseringene sprøytes ut. Ifølge informasjonsjef i helse og velferdsetaten, Erlend Tidemann, har bydel Frogner og Vestre Aker gått tom for pandemivaksiner.

Ingen nøyaktige tall

Tidemann forteller at det kan være flere bydeler som er i samme situasjon, men at fastlegene fortsatt kan ha vaksiner igjen. Dette bekrefter telefonvakten ved Frogners pandemitelefon. Hun forteller at de ikke har nøyaktige tall over hvilke fastleger som fortsatt har vaksiner igjen.

– Vi fikk en oppdatering forrige uke, men det er er vanskelig å si hvem som er tomme og hvem som har igjen nå, sier hun og oppfordrer folk til å ta kontakt med fastlegen sin, hvis det skulle være noe.

Grunnen

Tidemann forklarer at forskjellen mellom bydelene, skyldes at det er opp til hver enkelt bydel hvordan de velger å gjennomføre vaksineringene.
– Noen har valgt å basere seg på fastleger, mens andre har valgt bydelens eget vaksinasjonssted. Hvis bydelen velger å vaksinere selv, vil de ha mer kontroll. Men man vil da miste bredden i vaksineringen.

Uvisst

Ingen Journalen var kontakt med kunne si sikkert hvorfor enkelte bydeler har gått tom før andre.

– Det er Folkehelseinstituttet som har med fordelingen av influensavaksinene å gjøre, forteller Tidemann. Han legger til at bydeler som St. Haugen, og andre sentrumsnære bydeler, har mange apoteker og helsetjenester, og derfor et større antall personer som er i prioriterte grupper. Tidemann forteller avslutningsvis at hvis bydelen din er tom for vaksiner, og du befinner deg i risikogruppen, har man muligheter til å kontakte andre bydeler.

– Er man i risikogruppen og trenger vaksine, vil vi ikke nekte deg, sier Tidemann.

 

Oversikt overvaksinasjonssteder i bydelene

Bydel Alna
Bydel Bjerke
Bydel Frogner
Bydel Gamle Oslo
Bydel Grorud
Bydel Grünerløkka
Bydel Nordre Aker
Bydel Sagene
Bydel St. Hanshaugen
Bydel Stovner
Bydel Søndre Nordstrand
Bydel Vestre Aker
Bydel Østensjø 
Bydel Ullern

Bydel Nordstrand - Risikogrupper kontakter sin fastlege for å vaksinere seg. Spørsmål om vaksinasjon i bydelen, tlf. 917 25 563, kl. 9–15

Har du spørsmål om vaksinasjonstilbudet i Oslo?
Ring Oslo kommunes vaksinasjonstelefon: 23 46 10 46