HiO-studenter omtales av The New York Times

Får skryt i anerkjent fotojournalistikkblogg.
Tirsdag, 10 november, 2009 - 15:21


Førsteklassingene Kyrre Lien, Markus Aarstad og Brian Cliff Olguin ved fotojournalistutdanningen på HiO, har fått stor oppmerksomhet rundt sin web-dokumentar A Concrete Love Story. Nylig ble de nevnt på bloggen til The New York Times, under videos worth watching.

Dokumentaren er et portrett av en svensk kvinne som er såkalt objekt-seksuell. I over 30 år har hun vært gift med berlinmuren.

– Det mest facinerende portrettet jeg har sett i år, sier blogg-kommentatoren om elevenes arbeid.

NY Times Lens Blog er en blogg for fotojournalistikk, multimedia og visuell journalistikk. The New York Times legger ut saker fra ulike aviser og medier fra hele verden i tillegg til egne ting.

– Å være på den andre siden av verden og bli lagt merke til av en såpass stor avis er selvfølgelig kjempegøy, sier Kyrre Lien. Han har merket en kraftig stigning i antall treff på hjemmesiden sin. 

– Vi har så langt hatt rundt 1000 besøk fra hele verden, sier han. Det er ikke fryktelig mye og det er nok de spesielt interesserte som har sett filmen. Men det er nettopp den målgruppen vi ønsker å nå.

Dokumentaren ble laget under en studentworkshop i Sverige tidligere i høst, under veiledning av to multimediaprodusenter fra Bombay Flying Club. Historen om fru Berliner-Mauer ble kåret til workshopens beste i konkurranse med arbeider fra andre fotojournalistikkstudenter fra Norge, Sverige og Danmark. Les mer om førsteplassen her.

Kyrre Lien forteller at VG har kjøpt saken og publisert den på VGTV.

– Her blir den mye mer kommersiell og vil nå ut til flere, sier han.

Pr. i dag ligger den på statistikken som en av de mest sette videoene på VGTV.