Billigere å trene privat

Flere private treningssentre tilbyr billigere medlemsskap enn hva Studentidretten tilbyr. Se prisforskjellene under.
Tirsdag, 26 januar, 2010 - 08:31


Tro ikke at alt som har med ordet student å gjøre, er billigere enn normalt.

Journalen har funnet ut at private treningssentre er billigere. For eksempel tilbyr Nautilus Actic og Evo Fitness billig trening for alle, mens treningssentre som er knyttet til Studentsamskipnaden i Oslo (SIO), koster mer.

Der Domus Athletica, som hører til SIO, koster 1600 kr per halvår for studenter med medlemsskap i Oslo og Akershushøyskolenes Studentsamskipnad (OAS), koster Nautilus Actic 1340 kr per halvår. Her er en oversikt over pris på ulike treningssentre. De to første hører til SIO, mens resten er private bedrifter.

 

Studentidretten (SiO). Her finnes det et vidt spekter av ulike tilbud for OAS-studenter, alt for under 500 kr. Om du vil lære afrikansk dans, betaler du 220 kr for 7 ganger, og om du heller vil lære Taquilian sverdform, kan du melde deg inn i sju helgers kurs for 250 kr.

 

Turnhallen. Her kan man som student trene for 399 kr per måned i ett år, og for 499 kr per måned i en 6-månedersperiode. De har også et spesielt tilbud for OAS-studenter (Oslo og Akershus Studentsamskipnad), hvor studentene kan trene gratis til mai 2010, og deretter betale 315 kr per måned. Men da må man melde seg inn til ett års medlemskap.

 

Friskis og Svettis. De tilbyr studenter som er tilknyttet OAS et 6-månederskort som koster 900 kr. Dette er en privat bedrift som har særskilt avtale med OAS om egen studentpris.

 

Nautilus Actic Gym. De som ønsker å trene her, betaler 223 kr per måned om man er OAS-student, og 375 kr om man ikke er student. Man får også en svømmehall i samme slengen. Nautilus er knyttet til Tøyenbadet, så man kan stikke innom der, brife med treningskortet og få gratis adgang.

 

Evo fitness. Medlemprisen er 329 kr per måned, uansett om man er student eller ikke. Men det finnes et åpningstilbud som gir deg en pris på 295 kr per måned. Men det er begrenset antall tilbud, så man bør skynde seg om man vil trene på det stedet.

 

Partner Treningstudio. Her er det noe for dem som ønsker spesialisert trening slik som thaiboksing, kickboksing og helsestudio til en rimelig pris. Medlemskap koster 385 kr i måneden for én aktivitet i ett år, student eller ikke. Men om man ønsker å være med på flere aktiviteter, må man betale 485 kr hver måned i ett år.

 

Jimu treningsenter. Det finnes heller ikke noen studentpris her, og det koster totalt 316 kr per måned for å trene i ett år, og man kan fritt fryse medlemskap i en måned. Men om man ønsker å fryse medlemskapet utover en måned, må man ha dokumentasjon på det. Dette gjør det lettere for studenter som ønsker å studere en periode i utlandet. Dessuten har de noen sentre som er døgnåpent, for dem som har døgnrytmen snudd opp og ned.

Forskjellbehandling hos SIOs treningssentre

OAS-studenter må betale mer enn universitetsstudenter som tilhører SIO. Prisen for trening på Domus Athletica blir 1600 kr for et halvt år som OAS-student, mens SIO-studenter bare betaler 700 kr. OAS’ sjef Trond Bakke, sier at det er fordi OAS ikke har egen tomt og treningssenter, slik SIOs Domus Athletica har som ligger på Universitetets område.

- OAS må kjøpe plass hos Domus Athletica, og derfor blir det dyrere for OAS-studenter enn det er for SIO-studenter. SIO ønsker gi sine egne studenter fordeler. Hvis studenter fra andre skoler fikk samme tilbud for samme pris, ville det blitt urettferdig for SIO-studenter. Det er SIO som betaler for all vedlikehold i driften hos Domus Athletica, og en del av utgiftene blir betalt av SIO-studenter via semesteravgift og liknende. Derfor må OAS-studenter og andre som ønsker å trene der, betale mer, forklarer Trond Bakke.

I følge Bakke er dette årsaken til at OAS leter opp andre private bedrifter som er villige til å ha en avtale med dem om å ha lave priser for OAS-studenter.

Her kan du se video med intervju av en OAS-student som trener på Domus Athletica