Fire av fem HiO-bygg uten evakueringsstol

På Høgskolen i Oslo finnes det evakueringsstoler i kun tre av femten bygg. Begynner det å brenne, får rullestolbrukere problemer.
Tirsdag, 19 januar, 2010 - 11:52


I går rettet Journalen søkelys på at HiO-studenter i rullestol selv må si ifra til HiO om at de trenger spesiell hjelp ved evakuering, og at høyskolen ikke tar initiativ til dette. Rullestolbruker og HiO-student Ragnhild Øygard (22) har ikke hørt noe om at hun må si fra selv, til tross for at HiOs nettsider sier at skolen har ansvar for at alle funksjonshemmede skal være orientert om at de kan få ekstra hjelp.

I dag kan Journalen avsløre at antallet evakueringsstoler for funksjonshemmede er skremmende lavt.

 

Her er oversikten over hvor evakueringsstolene er plassert på HiO.
Grafikk: Benjamin Ward.

Få evakueringsstoler

Når brannalarmen går ved Høgskolen i Oslo og heisene er stengt, må rullestolbrukere ha hjelp til å bli evakuert i en evakueringsstol. På HiO finnes det imidlertid bare fem evakueringsstoler, og de er fordelt på tre av femten bygg. Det byr på problemer dersom rullestolbrukere må evakueres ut av et av de tolv andre HiO-byggene.


Saken oppdateres.