Høgskolen i Oslo slipper å kutte

Mens universitene i landet må legge ned fag og emner.
Mandag, 22 februar, 2010 - 14:03


I mandagsutgaven av Dagsavisen kommer det frem at universitetene i Bergen og Oslo, og NTNU i Trondheim, må gjøre store kutt i årene som kommer. På grunn av et strammere budsjett vil antallet ansatte reduseres, og ulike fag og emner vil bli lagt ned.

Nedgangstid

Rektor ved Høgskolen i Oslo (HiO), Sissel Østberg, forteller at også HiO merker den økonomiske nedgangstiden.

- Vi opplever den samme motgangen som andre universiteter og høyskoler. I årene fremover må vi utdanne studentene for fem prosent mindre midler, sier hun.

Ifølge Østberg er det spesielt to faktorer som gir dårligere økonomi.

-Både lønnskostnadene og innbetalingen til trygd øker, og summen tilsvarer mer enn det beløpet vi får inn. Dermed blir det vanskelig, sier hun.

Økte studieplasser

Østberg er likevel klar på at HiO ikke vil kutte ned på fag og emner. I stedet har skolen valgt å kutte ned jevnt i alle fag, slik at ingen studenter skal oppleve situasjoen verre en andre.

- I tillegg kan vi tilby flere studieplasser enn tidligere, noe som gir mer inntekt. Behovet for arbeidskraft i helsesektoren er stort, og dermed blir vi tildelt flere studieplasser innen f. eks. bachelorgrad i sykepleie, forklarer hun.

- Dessuten er HiO en attraktiv skole med mange søkere, og dermed klarer vi å fylle opp plassene. Selv om den økonomiske situasjonen er utfordrende, klarer vi oss fint, avslutter Østberg.