Strømpriser kan øke husleia i studentboliger

I løpet av den siste uka har prisen blitt doblet i Norge, noe som går utover økonomien til Oslo- og Akershushøgskolenes studentsamskipnad.
Mandag, 22 februar, 2010 - 13:37


Oslo- og Akershushøgskolenes studentsamskipnad har 1400 leiligheter som de leier ut til studenter. Studentene betaler en fast månedspris og har strøm inkludert. Når strømprisen øker går dette utover noen av leietagerne.

– De fleste av leietagerne våre betaler en fast pris, og strømprisen påvirker ikke leien de betaler nå.

På sikt kan leieprisen øke hvis strømprisen ikke går ned.

– Noen skal jo betale for dette, forteller Mattis Schrøder i OAS.

– Strømprisen påvirker alle, men vi har en avtale med Bergen Energi som gjør at vi har en fastavtale hvor 60-70 prosent av prisen er fast, sier Schrøder.

Resten av strømprisen er flytende og dette kan påvirke leieprisen. Schrøder forklarer at de fleste av studentene har inngått en leiekontrakt hvor prisen på strøm er fast, men at på Ildalen studenthus er strømprisen flytende. Studentene som bor der kan vente seg en høyere strømregning nå enn for en kort tid siden.

Ikke siden 2003 har strømprisen vært så høy som den er nå. Hovedgrunnen er at det er lite vann i vannmagasinene og flere kjernekraftverk i Sverige er ute av drift. Når det i tillegg er så kaldt ute bruker folk mer strøm slik at prisene stiger.