HiO-student på millionjakt

Kan vinne en million i kveld: Hør ham varme opp med Journalens quiz!
Onsdag, 17 mars, 2010 - 12:50


I kveld klokken 19.00 deltar nittedølingen Torkjell Trædal på “Vil du bli millionær - Hot Seat” på TV2. I premiepotten ligger én million norske kroner!

 – Hvis jeg vinner blir det nytt stuegulv, det er så kaldt hjemme. Også må jeg vel betale ned litt lån, forteller 19-åringen.

Ingen amerikanske presidenter

Trædal har øvd seg på programmets nettspill. Etter å ha meldt seg på, ble han plukket ut til en quiz-audition i Nydalen. Der ble 50 håpefulle til 15, og HiO-studenten var en av dem. Videre fulgte nok en eliminering - i kveld er han én av seks deltakere når Sarah Natasha Melbye ønsker velkommen.

 – Jeg har aldri lyktes noe særlig i vanlige spørrespill. På en skala fra én til ti, ligger jeg nok rundt en fem-seks på kunnskapsskalaen, sier Trædal beskjedent.

 – Sport, geografi og politikk er emner jeg føler meg god i. Blir det spørsmål om amerikanske presidenter eller historiske årstall, blir det verre, spår han.

Her kan du lese Hot Seat-reglene.

Journalen utfordrer

Til daglig studerer Trædal journalistikk ved Høgskolen i Oslo. Ingen av hans medstudenter er i kveld tilstede blant publikum for å støtte ham. Det gjør ingenting, synes hovedpersonen selv.

 – Jeg er litt redd for å bli nervøs og drite meg ut, innrømmer han.

Overvinner journaliststudenten nervene derimot, og vinner store pengesummer, drypper nok litt på medelevene.

 – Mulig jeg spanderer en runde på neste torsdagspils, ja, sier han med et aldri så lite dollar-glis.

Hør Trædal ta Journalens uformelle og regel-løse quiz her!


Se Torkjell Trædal på “Vil du bli millionær”, i kveld klokken 19.00!