Anbefaler å delta i studentpolitikken

Høgskolen i Oslo har problemer med å rekruttere til studentpolitikken. Næringslivstopp Hege Yli Melhus mener vervene fra studietiden har gitt henne viktig kunnskap og et godt nettverk.
Onsdag, 27 oktober, 2010 - 16:19


Politikere og næringslivstopper som Thorvald Stoltenberg, Erna Solberg og Sigrun Aasland har alle vært aktive innen studentpolitikken i sin ungdom. Hege Yli Melhus, påtroppende konserndirektør i Gjensidige Forsikring, ble i 2009 utnevnt til Norges største ledertalent av E24. Hun kan fortelle at engasjementet ved siden av studiene har hjulpet henne dit hun er i dag.

Aktiv i studentpolitikken: Hege Yli Melhus (Foto: Hafslund)

 

- Erfaringene fra vervene jeg hadde i studentpolitikken har vist seg å være ekstremt verdifulle i senere tid, sier Melhus. Hun oppfordrer studentene til å engasjere seg. - Jeg anbefaler det på det sterkeste. Slike verv åpner nye muligheter, og du får satt saker du syns er viktige på agendaen. Ikke minst er det morsomt. Det er fantastisk god læring i så ung alder.

Hun viser til engasjementet sitt i ANSA, samskipnaden for norske studenter i utlandet. Hun begynte som organisasjonens kontaktperson ved universitetet hun gikk på i Frankrike. I løpet av studieårene hadde hun ulike verv som landsleder og hovedstyrerepresentant, til hun til slutt tok over som president i organisasjonen.

Kunnskap og kontakter

- Det finnes et bredt spekter av hva en kan lære i slike sammenhenger. Fra å fremføre argumentasjonsrekker og forstå politiske prosesser, til å tilegne seg lederegenskaper og skrive sakspapirer – alt dette har vært viktig i jobbsammenheng senere, sier Melhus.

Hun poengterer også viktigheten av nettverksmulighetene som følger med. Som utenlandsstudent var det ekstra viktig for henne å synliggjøre seg da hun kom tilbake til Norge.

- Etter utdannelsen sto jeg så godt som på bar bakke da jeg kom hjem. Gjennom studentpolitikken møtte jeg viktige mennesker og knyttet gode kontakter. Den første jobben jeg fikk, var en følge av et samarbeid fra studentpolitikken, sier hun.

Forsamlingsvalg ved HiO

Daniel Massie, leder av Studentparlamentet ved HiO, støtter opp om Melhus’ uttalelser.

– En av mange fordeler ved å delta i studentpolitikken er erfaringen en får. Den er gull verdt både på CVen og ute i jobb senere, sier han.

Muligheten for å engasjere seg ved Høgskolen i Oslo er stor. Studentparlamentet, studentenes øverste organ, etterlyser nå valgkandidater til Forsamlingen. Der tas avgjørelser i viktige spørsmål som handler om studentene. Blant annet bestemmer medlemmene av Forsamlingen hvilke satsingsområder Studentparlamentet skal fokusere på og hvor penger skal bevilges.

– Studentene ved HiO har en gyllen mulighet til å stille til valg i Forsamlingen i dag, sier Massie. – For interesserte er det mulig å melde sitt kandidatur på skolens nettsider.

Til sammen består Forsamlingen av 23 studenter, og alle avdelingene ved skolen skal være representert. Oppslutningen om valget har ifølge Massie vært laber, men han vil ikke ut med konkrete tall før påmeldingen er avsluttet.

Massie legger til at fristen går ut klokka 23:59 natt til torsdag.