Dårlige tider for studentpuben

Studentersamfunnet Bislet på Høgskolen i Oslo har opparbeidet seg gjeld, og har langt færre besøkende enn de skulle ønske.
Torsdag, 7 oktober, 2010 - 14:44


– Vi ligger mange tusen kroner i underskudd på grunn av tidligere økonomiske tabber. Derfor må vi jobbe ekstra hardt denne høsten, sier Helge Haugen, pubsjef ved Studentersamfunnet Bislet, også kalt Samfunnet. Leder for foreningen Rune Vigdahl Svendsen vil ikke si hvor mye gjeld det er snakk om, men bekrefter at den vil påvirke driften framover.

– Det er selvfølgelig et problem å ha gjeld, uttaler Svendsen.

Neste uke vil de holde et styremøte for å diskutere situasjonen.

Gammel gjeld

Gjelden skyldes i hovedsak sviktende oppmøte ved det tidligere arrangementet HøgskoleUKA. I 2006 var f.eks. kjente navn som Briskeby, Turboneger og Thomas Giertsen på programmet. Men publikumstallene imponerte ikke, og førte til betydelig underskudd. De siste tre årene har man ikke sett noe mer til arrangementet.

Quiz og kro

Samfunnet arrangerer onsdagsquiz og torsdagskro hver uke. Enkelte fredager er det konserter med band fra nærmiljøet, og lørdager kan man leie lokalet for private arrangementer. Quizen er populær, mens torsdagskroen trekker mindre folk. Haugen regner med at studentene ofte velger andre puber torsdag kveld. De foreløpige planene for høsten er Halloween-fest, fredagskonserter og Pekestokkfest for lærerstudentene. Styret ønsker også å få til en skoleavslutning for de forskjellige linjene på høgskolen. 

Uvitende om støtteordninger

– I fjor ble hele styret skiftet ut. Vi fikk svært dårlig informasjon fra det forrige styret om hvordan foreningen fungerte, forteller Haugen. Dette førte blant annet til at Samfunnet ikke har benyttet seg av støtteordningene hos Studentparlamentet. Enhver forening som er tilknyttet HiO kan søke om midler til drift og arrangementer, men Samfunnet har ikke søkt før 2010.

Nylig fikk de tildelt 24 000 kroner, som ble brukt til innkjøp av nye møbler, biljardbord og foosball.

– Vi vil bruke den støtten vi kan få framover, og håper å ha gjort en bedre informasjonsjobb enn de forrige når vi gir fra oss vervene våre, konstaterer Haugen.

Bedre ved Universitetet

Barene ved Universitetet i Oslo (UiO) melder om bedre oppmøte. Arrangementansvarlig for BokCaféen på Chateau Neuf, Truls Liang Hansen, sier de har jevn pågang med folk. Blant arrangementene er forfatteraftener, quiz, jazzjam, operakonserter og fest hver lørdag.

– Vi har ikke gått i underskudd, og vil heller utvide våre tilbud enn å legge ned noe, sier Hansen. 

Snart er Chateau Neuf klar for tre dager med Oktoberfest der det forventes et oppmøte på mellom syv og ni tusen øldrikkende studenter.

Lønnet arbeid

Studentersamfunnet lønner dørvaktene sine og dem som står i baren, noe daglig leder mener er nødvendig. De ansatte ved Chateau Neuf jobber derimot på frivillig basis.

Pubsjef Helge Haugen ønsker ikke å uttale seg for kritisk om engasjementet blant studentene på Høgskolen i Oslo, men legger til:

– Man taper jo ingenting på å engasjere seg!