Få kandidater til Forsamlingsvalget

Om et halvt døgn går fristen for å stille til Forsamlingsvalget ved HiO ut. Studentparlamentet tar på seg skylden for at få studenter stiller til valg.
Onsdag, 27 oktober, 2010 - 11:42


- Vi vet ikke hva Forsamlingen er, sier farmasistudentene Mia Claire Meland og Siris Rodriguez Florez.

Det er de ikke alene om. Forsamlingen er et av de øverste studentorganene ved høgskolen, men det er få kandidater til plassene.  Studentparlamentet vil ikke ut med tall på hvor mange som har stilt i år, men kan kan bekrefte at det er få kandidater. I fjor var det 34 kandidater til 23 stillinger.

Eirin Hovdenak, nestleder i Studentparlamentet, sier at styret i parlamentet tar på seg mye av skylden for at så få har meldt seg:

- Vi har nok vært altfor dårlige til å informere om dette. Det er det samme problemet hvert år.

 

Sliter med å nå ut

Hovdenak forteller at Studentparlamentet i år har forsøkt å ta tak i problemet. De har hengt opp plakater, sendt ut e-post og delt ut flyers for å informere studentene om valget. Men hun innrømmer at de også i år sliter med å nå ut til studentene.

- Ønskesituasjonen hadde vært å lage mye mer blest rundt valget. Da hadde vi trengt mer hjelp fra den sittende Forsamlingen og andre. Vi skulle nok hatt flere personer ute, og på et tidligere tidspunkt.

 

Savner informasjon

Studentene Meland og Florez synes det er synd at de ikke har blitt informert om Forsamlingen.

- Det er et studentorgan, og alle burde få vite om dette, sier Florez.

 

Håper på flere kandidater

Forsamlingen bestemmer hva styret til parlamentet skal jobbe med resten av året, og de tar viktige avgjørelsene i saker som omhandler studentene ved høgskolen. De 23 representantene velges fra høgskolens syv avdelinger. Hovdenak sier at det er et veldig viktig organ for studentene.

- Det er mange saker studentene bør uttale seg om. Hvis man ikke har en forsamling som tar disse avgjørelsene, blir ikke studentene hørt på samme måte.

Det er ennå litt tid igjen før fristen for å stille til valg går ut  i dag klokken 23.59. Nestlederen understreker at det er en god erfaring for studentene å engasjere seg i organet.

- Man får mye erfaring, og det er morro og lærerikt. Det er også veldig positivt å ha på CV-en, sier Hovdenak, som håper at flere studenter vil stille.

Studentparlamentet vil holde et ekstra informasjonsmøte om Forsamlingen og valget i dag kl.16.30 i P46.