"Jesus-freak" på HiO

Det er ni år siden Hans Petter Martinsen fikk livet sitt totalforandret. Nå reiser han landet rundt for å fortelle hvorfor.
Torsdag, 28 oktober, 2010 - 14:30


På sin egen hjemmeside definerer han seg selv som “Torpedo slått knockout av Jesus”. Tidligere arbeidet han som torpedo og livvakt i Oslo, og var sterkt avhengig av narkotika. I dag er han på Høgskolen i Oslo for å inspirere studenter med sin utrolige historie.

- Legene mener det er et medisinsk mirakel at jeg kan fungere som menneske i dag på tross av den nærmest avsindige narkodosen jeg gikk på til daglig, men jeg vet at det er Gud som har hjulpet meg tilbake, fortalte Martinsen i et intervju med Halden Dagblad noen år tilbake.

Var idrettshåp

Fra 1984 til 1986 vant HP tre NM på rad, og han hadde stort potensiale. Likevel valgte han å legge opp i 1988, den gangen sa han det var for å fokusere på familie og jobb.

Historien fortsatte ikke slik. Med anabole steroider trente HP kroppen opp til 112 kilo. Han begynte med kokain og amfetamin, rohypnol og valium. Oppdragene fikk han i et lite, ledende torpedomiljø, fra kriminelle topper, fra rikfolk og firmaer i det grå pengemarkedet. Gjennom hele 90-tallet var han en av de mest beryktede torpedoene i Oslo-miljøet, og ble jaget av politiet.

Hør HPs historie her.

Ble rikskjendis

HP har vært mye i media siden han i 2001 gikk fra bølle til buddy. Historien hans er unik og folk er nysgjerrige. I tillegg gjør han mye for å promotere seg selv og sitt budskap. I 2006 deltok han i Norske Talenter på tv 2 med gruppa TX Vikings, og både Aftenposten og Tv 2 har gjort portretter av ham. En rekke lokalaviser har også skrevet om denne spesielle mannen.

Se intervju med HP her.

Det er den kristne studentorganisasjonen Ny Generasjon som i dag inviterer alle studenter til seminar med HP.