Politiet i dialog med studentene

HiOA fikk besøk av medieenheten i politiet.
Onsdag, 2 november, 2011 - 15:51


Med 18 tilstede i en ellers fullsatt sal, fikk studenter fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) høre politiet fortelle om hvordan de kommuniserte under og etter terroraksjonen. Til tross for at få studenter møtte opp, var de likevel motiverte, og stilte mange spørsmål til representantene fra politiet.

Interesserte mediestudenter

To av dem var Gitte Gilberg Sethereng og Julie Odner Sigurdsen. De er begge tredjeårsstudenter på medier og kommunikasjon.

- Dette var veldig interessant. Vi får hele tiden blandet og vinklet informasjon fra mediene. Det var spennende å høre politiets egne refleksjoner rundt internkommunikasjonen, forteller Sigurdsen.

Sethereng er enig, og hun legger til at hun ikke vil kritisere politiets kommunikasjon:

- Det er noe politiet må ta stilling til selv, og jeg syns det virker som om de har gjort seg gode refleksjoner rundt valgene de har tatt.

Julie Odner Sigurdsen(t.v) og Gitte Gilberg Sethereng (t.h) syntes det var interessant å høre om temaet uten medienes innblanding. Foto: Silje R. Kampesæter

Synd med dårlig oppmøte

Hege Undem Store var en annen publikummer. Hun jobber som seksjonsjef på læringssenteret på HiOA, i tillegg til å studere PR-ledelse på BI.

- Det er jo veldig interessant, og ikke minst relevant for eksamen som snart nærmer seg, forteller hun.

Hun legger til at hun syns det er synd at markedsføringen av forelesningen ikke har vært bedre.

- Informasjon og synliggjøring er alfa omega. Uten den vil ikke studentene komme, sier Store.

Hege Undem Store syntes det var synd at det ikke ble opplyst mer om den åpne forelesningen. Foto: Silje R. Kampesæter

Egentlig skulle det vært en beredskapsøvelse på høgskolen denne dagen, men i kjølevannet av 22. juli ble den byttet ut med en åpen forelesning om politiets kommunikasjon under og etter 22. juli.