Breivik angriper journalistutdanninga

Anders Behring Breivik sier norske medier og journalistutdanningene i Oslo og Volda driver med «marxistisk indoktrinering». Studieleder ved journalistutdanninga i Oslo, Anne Fogt, beskriver utsagnene som absurde.
Tirsdag, 17 april, 2012 - 13:05


I sin forberedte forsvarstale, hvor han fortalte om beveggrunnene for sine terrorhandlinger, viste han blant annet til at det han mener er medienes sensur av kritikere av det han kaller «multikulturalismen». I talen framstiller Breivik seg selv som en forkjemper for norsk etnisitet og kultur, i kamp med marxistiske og islamistiske fiender.

Mener pressen sverter Frp

Breivik sa at norske medier har motarbeidet Fremskrittspartiet og at lærere og studenter ved journalistutdanninga er sosialister.

-Har norsk presse noen gang drevet kampanjejournalistikk mot Frp før valg? spurte Breivik, og svarte: -Svaret er ja, de har drevet en svertekampanje mot Frp i 20 år og kommer til å fortsette å gjøre det. Svaret er at journalisthøgskolene i Volda og på Høgskolen i Oslo er totalt dominert av sosialistiske ledere. Disse marxistlærerne bidrar til å indoktrinere studentene.

Breivik sa at Norge ikke kan kalles et demokrati så lenge det han mener er en systematisk sensur av etnisk og kulturell proteksjonisme pågår.

Absurd og ubehagelig

Studieleder ved journalistutdanninga ved HiOA, Anne Fogt, reagerer med oppgitthet og vantro.

-Han nevner så mange i sitt fiendebilde. Det er ubehagelig å bli nevnt i en slik absurd sammenheng, men han viser jo med alle disse uttalelsene at han ikke vet noe om hvordan media fungerer, sier hun.

Fogt sier hun føler at Breivik ikke fortjener noen oppmerksomhet og at han bør ties ihjel.

-Jeg har egentlig ikke lyst til å si så mye om denne saken. Vi driver ikke med politikk, men med journalistikk her på høgskolen, sier hun.