Her er de mest populære HiOA-studiene

Hard konkurranse om studieplassene på høgskolen.
Mandag, 23 april, 2012 - 12:22


Høgskolen i Oslo og Akershus er landets nest mest populære utdanningsinstitusjon. 12 479 søkere har nemlig en HiOA-utdanning som sin førsteprioritet blant studieønskene. Bare Universitetet i Oslo er mer populært.

– Det kan tyde på at studiesøkere har fulgt rådene om å tenke med både hode og hjerte når de har søkt studier. Det er gledelig at den nylig sammenslåtte høgskolen er et ettertraktet studiested, sier høgskolerektor Kari Toverud Jensen i en pressemelding på HiOAs nettsider.

Vil bli førskolelærere eller ingeniører

2833 av søkerne som ønsker å studere ved Høgskolen i Oslo og Akershus, har førskolelærerutdanningene som sitt førstevalg. De konkurrerer om 295 planlagte studieplasser, skriver høgskolen på sine egne nettsider.

Ingeniørutdanningene er også populære. Totalt har 3509 søkere satt opp en av ingeniørutdanningene ved HiOA som sitt førstevalg.

Les også: Søkesidene brøt sammen

Det mest populære studiet ved HiOA er sykepleierutdanningen, som har mottatt 778 søknader. Like bak følger fysioterapiutdanningen, med 764 søkere.

Populær trafikklærerutdanning

I gjennomsnitt står det drøyt tre søkere bak hver av studieplassene ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Størst konkurranse om plassen er det ved årsstudiet i økonomi og administrasjon (heltid), der 16,3 førstegangssøkere konkurrerer om hver av de 20 studieplassene som tilbys.

Den nye trafikklærerutdanningen har også tiltrukket seg mange søkere. Seksten søkere står bak hver av de 20 studieplassene, noe som er langt mer enn opptakskontoret forventet da Journalen snakket med dem i vinter.

Les også: HiOA får trafikklærerutdanning

133 søkere kjemper om ti plasser ved det nye årsstudiet i medier og kommunikasjon, mens det står 12,1 søkere bak hver søknad til fotojournalistikkstudiet – som også krever opptaksprøve.

Les også: Tre HiOA-studenter nominert til Årets Bilde

Rekordmange søkere

Aldri før har så mange søkt høyere utdanning. Samordna opptak har registrert over 115 000 søkere til høyere utdanning, og det er en økning på omtrent 7000 sammenlignet med 2011. Det tilsvarer for øvrig en prosentøkning på 6,6.

Søkerne konkurrerer om til sammen 50 592 studieplasser, noe som betyr at det står 2,29 søkere bak hver studieplass, ifølge Samordna opptak.

Universitetet i Oslo er altså det mest populære studiestedet. 17 373 søkere kjemper om 5738 plasser, og bak hver studieplass står det 3,03 søkere. På andreplass følger Høgskolen i Oslo og Akershus, som tilbyr 4140 plasser til 12 479 søkere.

NTNU kaprer bronseplassen i konkurransen. Universitetet har mottatt 11 945 søknader, og kan tilby 4309 studieplasser.