Dette må du IKKE gjøre til eksamen

Eksamenssesongen er i full gang, og du vet forhåpentligvis hva du må ha gjort og skal gjøre når alvoret starter. Det du kanskje ikke vet helt er hva du for all del ikke må gjøre, for å få et godt resultat. Vi informerer deg om feilene som kan ødelegge din eksamen.
Tirsdag, 19 november, 2013 - 13:11


1. Ikke forsov deg! Å møte opp tidsnok er livsviktig på en eksamen. En forsinkelse kan i verste fall føre til at du ikke får tatt eksamen. Høyskolens reglement sier at eleven kan gis adgang til lokalet hvis forsinkelsen er på under 30 minutter og skyldes forhold eleven ikke har kontroll over. Så sørg for å ha kontroll på egen søvn.

2. Ikke bli tatt for ulovlig bruk av hjelpemidler under eksamen! Dette blir sett på som fusk og kan føre til at besvarelsen annuleres. Skulle du bli tatt, sørg for å ha en god unnskyldning på forhånd.

3. Ikke snakk høyt for deg selv under eksamen! Dette bryter med ro og orden. Hvis du først må ta en pep-talk med deg selv, prøv å hviske. Høye, ukontrollerte ytringer kan fort bli ditt livs flaueste opplevelse.

4. Ikke fall i søvn under eksamen! Dette fører til at du taper verdifull tid. Pass på å få nok søvn dagen i forveien. Det er ikke sikkert eksamensvaktene er så greie at de vekker deg.

5. Ikke stryk på eksamen! Dette leder til mer arbeid, ettersom du må ta opp eksamen senere for å fortsette studiene. Stipenddelen av studielånet ditt blir også omgjort til lån dersom du stryker. Så det er klart en del fordeler knyttet til å bestå eksamen.

Har du en god historie fra en eksamen? Ta kontakt med Journalen-journalist på 41624060!