Høythengende pris til Hioa-student

Line Ørnes Søndergaard, student ved fotojournalistutdanningen ved Hioa, har gått helt til topps i den prestisjetunge Picture of the Year-konkurransen.
Onsdag, 25 februar, 2015 - 11:42


Det er den multimediale reportasjen Hviletid som sørget for at Søndergaard gikk av med førsteprisen i kategorien “Online Feature Story Editing - Magazine” i fotojournalistikkens svar på Emmy-utdelingen. Hun deler prisen med fotografer fra ingen ringere enn bransjefyrtårnet National Geographic.

Prosjektet startet som en innleveringsoppgave i fjerde semester på fotojournalistikk-studiet ved Hioa og har siden fått mye positiv oppmerksomhet. Under fjorårets Årets Bilde-utdeling ble Søndergaard tildelt Karina Jensens Minnefond. Så fikk hun andreplassen i kategorien «Multimedia Project» i fotokonkurransen College Photographer of the Year, skriver Khrono. I tillegg er Søndergaard nå nominert til Årets Bilde-prisen for 2015.

De som sover alene

Den prisvinnende reportasjen til Hioa-studenten er resultat av en måned på veien med lastebilsjåfører over hele landet. Ørnes Søndergaard har levd tett på sjåførene for å fange hvordan de tilbringer sin pålagte hviletid:

– Til enhver tid sover tusenvis av mennesker på raste- og parkeringsplasser rundt om i Norge. For det har staten sagt at de skal. For å kunne overholde reguleringene for hvile- og kjøretid må lastebilsjåførene stoppe der de er når klokka piper. Dermed ender de opp med å ta døgnhvilen sin på ymse øde steder i norske landskap, forteller fotografstudenten.

Hun har banket på bildører og tilbragt natten med de som sover alene:

– Jeg hadde et ønske om å se en annen side av sjåførene. Den private. I dette lille tidsrommet hvor de ikke kjører, men hviler, forteller Søndergaard til Journalen.