Studentene starter cheerleading

Sykepleiestudentene Kaja Staubo og Ida Gjerde har startet høgskolens første cheerleading lag. Mange møtte opp på første trening fredag 23.oktober.
Mandag, 26 oktober, 2015 - 14:10


– Dette er gøy, og i tillegg en fin måte å engasjere seg i skolemiljøet på, forteller initiativtaker Kaja Staubo (21)

Over 20 deltakere tok turen til HiOA IL Cheer sin første trening, som er det nyeste tilskuddet til studentidrettslaget på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Kaja Staubo går andre året på sykepleien ved HiOA og startet gruppen sammen med klassevenninnen Ida Gjerde.

– Jeg har drevet med cheerleading tidligere, men da opplevde jeg at det ble for seriøst. Jeg søkte litt rundt, og fant tilfeldigvis HiOA ILs blogg. Der søkte jeg om å få starte et nytt idrettslag, sier Kaja.

Lavterskeltilbud

– Man trenger ikke å ha trent cheerleading tidligere for å være med, forteller Kaja.

Hun har hentet inn kompetanse fra to av Norges største cheerleading-klubber: Julie Norgren fra Viqueens og Christine Rasch fra Charmers. Sammen med sykepleierstudentene gjenomfører de treninger.

– Disse jentene har drevet med cheerleading i ti år, og setter sammen rutiner som vi kan øve på, forklarer Kaja.

Treningene arrangeres fredager fra 16.30 til 18.00, i gymsalen på Pilestredet 44.

Ni ulike idretter

Helene Elvegård er en av lederne i HiOA IL, og forteller at man som medlem kan man være med på hele ni ulike aktiviteter, alt fra fotball til innebandy.

– Det er bare å møte opp! HiOA IL stiller ikke krav til tidligere erfaring, forklarer Elvegård.

Det er åpent for alle, og HiOA IL har i dag cirka 200 medlemmer.

– Du betaler som student bare 200 kroner i året, og da kan du være med på alle aktivitetene. I høst har vi også startet en egen løpegruppe, forteller Helene Elvegård.