Studentene starter cheerleading

Sykepleiestudentene Kaja Staubo og Ida Gjerde har startet høgskolens første cheerleading lag. Mange møtte opp på første trening fredag 23.oktober.

Det var over 20 deltakere på HiOA ILs første cheerleadingtrening fredag 23.oktober. Foto: Kaja Staubo

– Dette er gøy, og i tillegg en fin måte å engasjere seg i skolemiljøet på, forteller initiativtaker Kaja Staubo (21)

Over 20 deltakere tok turen til HiOA IL Cheer sin første trening, som er det nyeste tilskuddet til studentidrettslaget på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Kaja Staubo går andre året på sykepleien ved HiOA og startet gruppen sammen med klassevenninnen Ida Gjerde.

– Jeg har drevet med cheerleading tidligere, men da opplevde jeg at det ble for seriøst. Jeg søkte litt rundt, og fant tilfeldigvis HiOA ILs blogg. Der søkte jeg om å få starte et nytt idrettslag, sier Kaja.

Lavterskeltilbud

– Man trenger ikke å ha trent cheerleading tidligere for å være med, forteller Kaja.

Hun har hentet inn kompetanse fra to av Norges største cheerleading-klubber: Julie Norgren fra Viqueens og Christine Rasch fra Charmers. Sammen med sykepleierstudentene gjenomfører de treninger.

– Disse jentene har drevet med cheerleading i ti år, og setter sammen rutiner som vi kan øve på, forklarer Kaja.

Treningene arrangeres fredager fra 16.30 til 18.00, i gymsalen på Pilestredet 44.

Ni ulike idretter

Helene Elvegård er en av lederne i HiOA IL, og forteller at man som medlem kan man være med på hele ni ulike aktiviteter, alt fra fotball til innebandy.

– Det er bare å møte opp! HiOA IL stiller ikke krav til tidligere erfaring, forklarer Elvegård.

Det er åpent for alle, og HiOA IL har i dag cirka 200 medlemmer.

– Du betaler som student bare 200 kroner i året, og da kan du være med på alle aktivitetene. I høst har vi også startet en egen løpegruppe, forteller Helene Elvegård.