Skal velge mellom 50 navn

Dersom Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) blir et universitet, trenger de et nytt navn. På fredag ble navneforslagene lansert.
Tirsdag, 26 januar, 2016 - 14:42


Fredag 22. januar ble det lagt frem et navneforslag med minst 50 navn.

– Navnene er lagt ut. Det er en kjempelang liste med alle ideer og innspill som skal bearbeides videre med utgangspunkt i kriteriene som vi har satt opp. Så skal vi gå gjennom listen med forslagene og så vil denne listen bli kortere etter hvert, sier Julie Backer, seksjonssjef i avdeling for samfunnskontakt og kommunikasjon ved HiOA.

HiOA har kriterier for hvilke assosiasjoner navnet skal gi og det vil være avgjørende i valget.

– Navnene skal testes internt og eksternt, sier Backer. Hun utdyper:

– Eksternt skal navnene testes gjennom TNS Gallupp. Både kvalitative undersøkelser med potensielle studenter mellom 17-25 år og kvantitative undersøkelser av den gemene hop, forklarer seksjonssjefen.

Målet med å undersøke gjennom TNS Gallup er ikke om de misliker navnene eller ikke, men om testpersonene får de assosiasjonene av navnet som HiOA ønsker at man skal få.

– Til slutt skal det bearbeides en beslutning for forslaget i styret. Dette blir en gang i løpet av våren, sier Backer.

I utgangspunktet skulle navnet vedtas i mars samtidig som universitetssøknaden skulle sendes til NOKUT. På grunn av endringer i dette har HiOA fått bedre tid til å avgjøre navnet.

– Til slutt er det Kongen i statsråd som bestemmer hva vi skal hete, avslutter hun.