Stengte dører på Høgskolen i Oslo

- Det hadde vært greit å kunne komme seg både inn og ut. Rullestolbruker er lei av at dører ikke fungerer som de skal.
Tirsdag, 16 februar, 2016 - 15:58


Flere av dørene på Høgskolen i Oslo har dørpumper som skal gjøre det lettere for rullestolbrukere å komme seg frem. Liv Elise Fugelsnes studerer Bibliotek- og informasjonsvitenskap, hovedsakelig oppholder hun seg i P48-bygget på høgskolen. Hun er rullestolbruker og er lei av at dører ikke fungerer som de skal.

- Det er helt greit å trenge hjelp av og til, men det å være avhengig av hjelp til å bruke toalettet føles ikke bra, sier Fugelsnes.

Tunge dører

Dørene som ikke fungerer gjør at hun bruker mye lenger tid på ting enn hun gjerne skulle ønske. Fugelsnes forteller at de fleste dørene ikke fungerer som de skal og at de dessuten er fryktelig tunge. Noen ganger må hun vente til noen andre kommer og kan åpne for henne.

- Det er veldig slitsomt at dørene er så uforutsigbare. Noen ganger fungerer de bare en vei, men ikke den andre. Det er jo greit å komme seg ut igjen også, sier Fugelsnes.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Ber om tilbakemeldinger

Fagleder for beredskap ved skolen, Tor Gustav Hovland forteller at de tar slike saker alvorlig.

- Vi er avhengige av å få tilbakemeldinger, det er ikke alltid vi får med oss alle feil på dører, forteller Hovland.

Han oppfordrer folk til å sende slike henvendelser til den nyopprettede fellesmailen for brukerstøtte i eiendom, bie@hioa.no.

Forkastelig argument

Liv Elise FugelsnesSliter med å åpne de tunge dørene på Høgskolen. Foto: Niclas SkinloFugelsnes forteller at hun har vært i møte med skoleledelsen tidligere hvor de skal ha lovt å se på saken og ordne det viktigste, de skal også ha poengtert at det ville bli dyrt.

- Det å argumentere med kostnad syns jeg er forkastelig. Jeg har blitt vandt til dette systemet, men det er lett å føle seg som en pengesum istedenfor et menneske i møte med sånne ting, forteller Fugelsnes.

 

Der det er behov

Hovland forteller at de har jobbet lenge med dette, de er nå er i ferd med en gjennomgang av alle dørmiljøer, men at de ikke kan skifte ut alt på en gang.

- Vi må ta det der vi ser det er størst behov først, også prøver vi å tilrettelegge så godt det lar seg gjøre, sier Hovland.