Studentene trener mer enn noen gang

De siste årene har SiO Athleticas medlemstall vokst enormt. Aldri før har flere studenter vært innmeldt i treningskjeden.
Tirsdag, 26 april, 2016 - 11:03


Via Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus har studentene i hovedstaden mulighet til å melde seg inn i SiO Athletica, en treningskjede hovedsakelig ment for studenter. Ifølge direktør hos Athletica, Fredrik Øren Refsnes, har medlemstallene økt betraktelig de siste årene.

– Vi hadde i år godt over 23 000 medlemmer ved utgangen av januar, noe som er ny rekord. Medlemsantallet svinger litt opp og ned måned for måned ettersom vi har månedsmedlemskap, men ligger høyt året gjennom, forteller han.

Voksende omsetning

I januar 2014 kunne Athletica telle 17 000 unike medlemmer. Siden da har altså 6 000 flere sluttet seg til treningskjeden. Av aktivitet og tall mener Refsnes det er særlig spennende å følge med på PT-utviklingen de har satt igang:

– Vi har over tid bygd opp et PT-tilbud med trenings-PT, svømme-PT, kostholds-PT, styrke-PT, massasje, og PT innenfor en spesiell idrett eller aktivitet man vil drive med. Det er ganske unikt. Her omsatte vi for ca 2,8 millioner i 2015, en solid vekst sammenlignet med 2,2 i 2014, forklarer Refsnes.

Lokaler og beliggenhet

SiO Athletica består i dag av 5 treningssenter, hvorav Athletica Vulkan er det nyeste. Våren 2014 kjøpte SiO Vulkan fra SATS, og senteret har vært en suksess siden. Refsnes forteller at den viktigste utviklingsplanen for 2016 innebærer en flytting av Athletica Centrum:

– Mot slutten av året flytter vi til bedre og større lokaler med en beliggenhet tettere på både HiOA og UiO (Jus), avslutter han.

Hør studentenes meninger om SiO Athletica: