Gir vintertøy til prostituerte og narkomane

I år fyller Trine-Lise Henriksen leiligheten med jakker og votter. Hittil regner hun med at over hundre personer har bidratt med klær.
Mandag, 26 oktober, 2009 - 14:38


Har du ei vinterjakke eller et par varme votter til overs, kan du glede ei ung jente på Grünerløkka. På facebook går det en aksjon med over 4000 inviterte, hvor folk oppfordres til å gi sine brukte vinterklær til Trine-Lise Henriksen (22). Både jakker, gensere, votter og luer er det mulig å gi bort. Trine-Lise blir glad for alt.

– Ting har tatt helt av. Folk ringer meg og kommer innom med klær hele tida, forteller hun. Hun regner med at over hundre personer har bidratt med jakker, votter, gensere av et eller annet slag.

– Leiligheten min er stappfull av søppelsekker med brukte klær. Jeg er helt overveldet, sier hun.

Trine-Lise arbeider til vanlig i en fotoforretning, og folk kommer også innom her med bidrag til klesinnsamlingen.

– Jeg får til og med pakker tilsendt fra Trondheim og Førde med brukte klær, forteller hun.

Inspirert av New York

Trine-Lise jobber én gang i uka som frivillig ved Pro Senteret som er et senter for prostituerte. Det var gjennom arbeidet her hun fikk ideen om å samle inn vintertøy.

 – En av brukerne fortalte meg at dette var den kaldeste høsten hun hadde opplevd. Hun frøs, forteller Trine-Lise.

 – Da tenkte jeg, det må jeg gjøre noe med! fortsetter hun entusiastisk. Trine-Lise har tidligerer studert i New York hvor det er vanlig med juleinnsamling av vinterklær. Da hun hørte brukeren på Pro Senteret fortelle om kulden, tenkte hun tilbake på kulden i New York og alle de fattige der.

 – I New York er jakkeinnsamling stort, og jeg tenkte jeg ville prøve det samme i Oslo, sier hun.

Dermed var Prosjekt vinterjakke et faktum.

Velger selv

De brukte klærne skal fordeles mellom prostituerte, narkomane og fattige.

– På torsdag var jeg innom Pro Senteret med de klærne jeg hadde fått inn til da. Brukerne fikk selv velge hva de ville ha av klær. De var storfornøyde, stråler Trine-Lise.

Hun sorterer ut det dårligste før hun gir klærne videre. Etter at brukerne på Pro Senteret har fått klær er det brukerne på Fattighuset som står for turen.

Trine-Lise er for tiden i England, men er klar for besøk av nye folk med vintertøy de vil bli kvitt, når hun kommer tilbake i neste uke. Innsamlingen holder på så lenge det er kaldt og folk fremdeles har klær å avse.

– Jeg setter stor pris på bidraget fra folk. Tusen takk! avslutter hun.

 

 

Emneord: