Ellevill Elkjøp-åpning

Det ble kaos på Ullevål da Elkjøp åpnet Oslos største elektrovarehus mandag.
Tirsdag, 24 november, 2009 - 14:14


De aller ivrigste kjøperne stod i kø allerede fra klokken syv søndag kveld. Mange tilbrakte natten ute for å sikre seg de mest gunstige tilbudene på Elkjøps nye Megastore ved Ullevål Stadion. Åpningen skjedde offisielt klokken syv mandag morgen.

Helt frem til varehuset stengte ved midnatt stod køen lang utenfor den 4 000 kvadratmeter store forretningen. Til og med på Østlandssendingen var de forvirret over den uvante trafikk-opphopningen på Ring3 mot Ullevål.

Trafikk som aldri før

Nærmeste nabo, Arne Nikolai Rød, kan fortelle at det sjelden står kø oppover Sognsveien så tidlig om morgenen.

– Til vanlig oppstår slike situasjoner kun i forbindelse med landskamper, sier han.

Elkjøp-ledelsen hadde leid inn hele 30 mann fra Skan Kontroll for å sørge for sikkerhet og trafikkdirigering. For det var nok av folk som trosset både kulde og regn for Elkjøps generøse rabatter.

Endelig fremst i køen

– Det er nok mange som har vært mer hardcore enn oss.

Det sa Sindre Strandum og Lars Frøyse som hadde kommet seg fremst i køen klokken syv mandag kveld.

– Vi var late og tok oss bare en tur etter jobb. Men vi så folk med puter litt lenger bak her, så noen har nok vært mer ambisiøse.

Vannvidd fra morgen til kveld

– Jeg tror nok grunnen til at noen overnattet var de store åpningsrabattene som vi hadde kun på et visst antall varer, forteller nyansatt Erlend Ramm.

– Det var rent vannvidd fra morgen til kveld. Vi var sikkert over 100 mann på jobb. I tillegg til de 70 som er ansatt på stedet så hadde vi leid inn ekstrahjelp fra andre forretninger.

Den nye Elkjøp Megastore Ullevål er den tredje av sitt slag i Norge. Konseptet finnes også i resten av Norden. Konsernet planlegger å åpne 15 lignende butikker i løpet av de kommende årene i Norge.

 

 

 

Emneord: