Risikogruppen er ferdig vaksinert

Nå mottar Oslo nye influensavaksiner
Tirsdag, 10 november, 2009 - 15:10


Denne uken mottar Oslo 30 000 influensavaksiner. Informasjonssjef i helse og velferdsetaten, Erlend Tidemann, kan fortelle at de nesten er ferdig med vaksineringen av de fleste av risikogruppene, og de kan nå begynne på gruppe to, barn og unge.
– Det er allerede noen bydeler som har begynt så smått. Det kan være flere, men Gamle Oslo og Bjerke er i hvert fall så vidt i gang, forteller Tidemann.

Vaksinering på skolen

Tidemann sier at de allerede iløpet av uken skal starte vaksineringen av barn og unge. Men at det er opp til hver bydel hvordan vaksineringen skal foregå.

– Skolebarn vil få vaksinering gjennom skolehelsetjenesten. Noen bydeler vil kanskje ha team som kommer til barnehagene. Andre vil innkalle barnehagebarn, forklarer han. Han legger til at alle under 18 år må ha samtykke av foreldre.

30 000 er ikke nok

– Det nye partiet består av rett under 30 000 vaksiner, noe som er litt mindre enn det man håpet på, forteller Tidemann.

Grunnen til at man får færre enn ønsket, skyldes 170 000 knuste vaksiner i slutten av oktober. Derfor vil ikke vaksineringen av allmennheten skje før i månedsskifte november-desember.

 

Emneord: