- Ikke baksnakk andres døtre

Hadia Tajik gir klar beskjed til moralens voktere
Tirsdag, 19 januar, 2010 - 15:46


Stortingsrepresentant Hadia Tajik fra arbeiderpartiet var en av paneldeltakerne på interkulturelt museums debatt “Moralens voktere?” i går kveld. Her skulle moralpolitiet på Grønland, som Aftenposten satte søkelys på forrige uke, diskuteres.

– Vi med minoritetsbakgrunn må stå sammen! Det er få av de ekstreme moralpolitikerne, men det er mange som er flinke til å dømme. Det handler om skjørtelengder, det handler om jenters omgang med gutter, og det handler om hvor de skal studere.

Se Hadias innlegg her!

Synes integreringen i Norge er god

Blant de andre paneldeltakerne var Inkluderingsminister Audun Lysbakken. Han var opptatt av å renvaske Grønland.

–  Integreringen på Grønland har ikke slått feil! Det at det er en debatt, viser det stikk motsatte, nemlig at integreringen på Grønland er god.

Lysbakken anerkjente likevel at problemet er reelt, og innrømte å ha sett eksempler på det.

–  Det var jo derfor noe av det første jeg gjorde som inkluderingsminister var og gå en tur med forfatteren Amal Aden rett over Grønland.

Handler ikke om religion

De ulike partene i debatten i går var samlet i sin fordømmelse av moralpolitiet. Lederen i islamsk råd Norge, Seinaid Kobilica, lovte at de tok sin del av ansvaret for det som har skjedd og skjer i Oslo.

– Men mediene må slutte og bare skrive negative ting om muslimer!

I salen var det likevel flere som var uenige i at debatten om moralpolitiet skal være en debatt om religion Muhammed Usman Rana er tidligere leder for muslimsk studentsamfunn, og synes ikke at folk skal tenke at moralpolitiet bare består av muslimer.

– Jeg har lært at homo er et skjellsord av etnisk norske venner, nordmenn driver også med sosial kontroll.

Han spør også hvorfor ikke norske redaksjoner sender journalister ut av hovedstaden.

–  Der ville de sett eksempler på det omvendte moralpolitiet, nemlig tilfeller der nordmenn kritiserer folk med en annen opprinnelse.

Emneord: