Sykepleierstreiken kan bli trappet opp torsdag

Oslo: 50 sykepleiere ved fire sykehjem i Oslo og ett i Rogaland gikk ut i streik tirsdag. Streiken kan bli trappet opp med nye 50 sykepleiere i Bergen og Akershus fra torsdag.
Tirsdag, 26 januar, 2010 - 13:17


Forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund sto i fremste rekke da en gruppe streikende sykepleiere samlet seg foran Oppsalhjemmet i Oslo tirsdag morgen. Og tilsvarende streikende kunne man se utenfor Midtåsenhjemmet, St. Hanshaugen omsorgssenter og Paulus sykehjem, alle i Oslo. I Rogaland var sykepleiere ved Boganes sykehjem trukket ut.

Sykepleierforbundet har varslet plassoppsigelse for 300 sykepleiere i bedrifter innen NHO Service som er omfattet av kravet om tariffavtale. Forbundet har i lang tid kjempet for at de 300 sykepleierne skal ha de samme lønnsmessige betingelser som gjelder i andre privatdrevne sykehjem og i sykehjem som drives av kommunene.

Om det ikke kommer til noen ordning innen torsdag morgen, blir 50 sykepleiere ved Haukeland sykehotell og Søreide sykehjem i Bergen tatt ut i streik ved dette tidspunkt, sammen med kolleger fra Gullhaug bo- og behandlingshjem i Akershus, og sykehjemmene på Lambertseter og Madserud i Oslo. (©NTB)

Emneord: