Jonas Gahr Støre åpner debatt på juss-puben

Utenriksministeren møter studentene på hjemmebane under åpningen av Menneskerettighetsuka.
Mandag, 15 februar, 2010 - 14:06


Kjell Magne Bondevik, leder for Oslosenteret, og tidligere fredsprisvinner Shirin Ebadi er også blant deltakerne på Menneskerettighetsuka, som pågår fra mandag 15. til fredag 19. februar.

Amnesty Internationals studentgruppe på juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo er arrangør, og har vært opptatt av at alle foredragene skal skje på jusstudentenes stamsted Frokostkjelleren. Her møter foredragsholderne studentene ”face to face”.

Åpner for spørsmål

Under åpningen mandag kveld skal utenriksminister Støre (Ap) holde foredrag om hvordan Norge kan gjøre en forskjell i kampen for menneskerettigheter.

– Jonas Gahr Støre var veldig positiv, og den første som stilte opp. Vi har også fått støtte fra Utenriksdepartementet, sier leder for Menneskerettighetsuka Birte Thorsnes. Støre kan likevel vente seg å bli utfordret av kritiske studenter.

– Vi i styret har hatt en egen fagdag hvor vi utformet kritiske spørsmål som vi vil stille utenriksministeren. Det vil også bli mulig for publikum å stille spørsmål, lover Thorsnes.

Internasjonale konvensjoner som får forrang foran norsk lov er blant sakene studentene i Amnesty-gruppa vil diskutere med ministeren. De vil også sette fokus på Norges muligheter for å legge press på andre stater i menneskerettighetsspørsmål.

Stort spekter

Nina Karin Monsen, som vant Fritt Ord-prisen for 2009, er blant debattantene når ytringsfriheten skal debatteres onsdag, mens situasjonen i Iran blir tema under Shirin Ebadi og Kjell Magne Bondeviks foredrag onsdag kveld.

Arrangørene i Amnesty International vil også sette fokus på temaer som metodene i amerikanskledet krigføring, og muren på Vestbredden.

I tillegg til foredrag og debatter rommer studentarrangementet også quiz, konsert og fest.

Emneord: