Tilbringer vinterferien på matskole
- Dette er et firedagers arrangement som bidrar til å lære barn og unge hvor råvarene kommer fra, sier prosjektleder i 4H, Marianne Tilden. Hun er godt fornøyd med at 30 barn i alderen 9-13 år har meldt seg på 4H Matskole. Barna er fordelt i tre grupper, og holder til på skolene Jordal, Bogstad og Lutvann. I dag har elevene fra Jordal vært på Tjuvholmen Sjømagasin og besøkt kokk og bestyrer Thomas Moen. - Det er veldig hyggelig å få besøk. Ikke minst er det er det morsomt at de tar seg tid til å lære litt når de er her. Jeg tror og håper dette var en fin opplevelse for barna, sier Moen. I tillegg til å lære barna om fisk og sjømat, lagde han en fiskesuppe som alle fikk smake på. Isak (10) og Frederik (12) koste seg ved bordet. - Suppa var kjempegod, sier de i kor. - Jeg spiser mye fisk hjemme, og blir ikke lei, legger Frederik til. Da han fikk smake på en østers tidligere på dagen, var han imidlertid ikke like begeistret. - Æsj, den guffa inni var ekkel! Nå angrer jeg, sa han. Det er femte gang 4H Matskole arrangeres. I løpet av uken reiser barna rundt på lærerike besøk, og på skolen lærer de å lage mat og å vaske opp. Marianne Tildem roser innsatsviljen. - Alle barna trives og er aktive. Selv om det er kjedelig å vaske opp, gjør de det med glede. De er så ivrige, forteller hun. Da Thomas Moen spurte barna om de ville løfte en av kongekrabbene i reastauranten, var mange i tvil. Noen synes den så skummel ut, andre trodde den var altfor tung. Isak (10) tok sjansen, og var godt fornøyd etterpå:
Fiskesuppe på menyen
Ivrige elever