Hvor godt kjenner du din hjerne?

Hjernens uke er i gang.
Mandag, 15 mars, 2010 - 14:02


Brain Awareness Week har 15-årsjubileum, og fortsetter å sette søkelys på hjerneforskning og hva det er godt for.

Fra mandag 15. mars og ut uka arrangeres hjernens uke i Oslo. Dette er et verdensomspennede prosjekt som har foregått i 15 år, startet av amerikanske Dana Alliance for Brain Initiatives. De oppfordrer alle som vil delta på arrangementet til å tenke så kreativt som mulig rundt hvordan hjerneforskning kan gjøres spennende og lærerikt for flere enn de som jobber med det til daglig.

Kvinners og menns hjerne

I Norge blir uka blandt annet arrangert av Institutt for medisinske basalfag ved Universitetet i Oslo. De har valgt å feire hjernens uke gjennom forskjellige foredrag om hjerneforskning. Målet er å få flere interessert i hvordan deres egen hjerne fungerer, og å skape oppmerksomhet rundt forskningsfeltet. Derfor er foredragene åpne for alle som kan tenke seg å besøke Domus Academica i Karl Johan en av kveldene denne uka.

Blant annet skal det holdes innlegg om hva som er spesielt med menneskehjernen, hvordan den reagerer på stress, og om det er forskjell på hjernen hos menn og kvinner. For fullt program, klikk her.

For å lese mer om Brain Awareness Week og hjerneforskning, se hjemmesidene til The Dana Foundation.

Emneord: