– Dette har vi ventet på i 40 år

Det kan se ut til at beboerne i Nordstrand bydel endelig får det de er blitt lovet. – Sæterkrysset skal bygges ut, bekrefter styreleder i Sæterkrysset Gårdeierforening.
Torsdag, 21 oktober, 2010 - 09:44


Det har vært en lang prosess. Allerede i 2004 ble reguleringsplanen for Sæterkrysset godkjent, som første ledd i en utbygging. Nå venter Sæterkrysset Gårdeierforening på å få godkjent de mer detaljerte byggeplanene for hvert av de fire hjørnene, samt krysset selv, slik at de kan sende inn en rammesøknad.

Alt dette må til for å få kommet i gang med byggingen.

– Byggingen kommer til å begynne om et års tid, anslår Per Rønne, styreleder i Sæterkrysset Gårdeierforening.

– Vi er i gang på forskjellige nivåer i dette prosjektet, opplyser han.

Lang ventetid

Rønne bekrefter at planleggingen har foregått i seks år, men noen har ventet lenger enn dette. Britt Flugstad som jobber på Trill-Inn på Sæter, har bodd i området i 40 år. Damene bak disken på Trill-Inn sier de har ventet på utbygging i lang tid, og mener de er blitt lovet denne utbyggingen i mange år, men at ingenting skjer.

 

 

– Da datteren min gikk i første klasse tok de ned alle trærne i Nordstrandsveien, og lovet oss nye. Datteren min er nå 41 år, sier Flugstad oppgitt.

Da Journalen konfronterte folk på gata med utbyggingsplanene, bekreftet responsen butikkdamenes uttalelser.

– Det har dem sagt i en mannsalder, sier en eldre mann som er ute og går i området om planene.

Forventningsfulle

Andre er mer optimistiske, og i Sæterkrysset Senterforening er forventningene store.

– Vi syns det er kjempebra at det skjer noe på Sæter, det har det vært snakk om lenge, sier Maria Rognerud, markedsansvarlig i Sæterkrysset Senterforening.

Rognerud gleder seg, og synes det er to spennende forslag som ligger inne. Hun sier at gårdeierne har stemt frem et grønt og levende alternativ for utbyggingen. Nå venter de spent på svar fra Plan- og bygningsetaten.

– Det nye Sæterkrysset vil ha en grønn profil, bekrefter Per Rønne, og røper at bensinstasjonen skal bort.

Han forteller at deres målsetning er at det skal se annerledes ut i området.  Fotgjengere vil bli prioritert, og det vil komme brede fortau og trær langs veiene. Ved hjelp av ulike tiltak skal de i tillegg forsøke å få bilene til å kjøre utenom.

– Meningen er at biler og syklister skal gå omveien, sier Rønne.

 

 

Uvitende

Det har vært sparsommelig informert om planene for Sæterkrysset i nabolaget, og beboerne på Nordstrand er uvitende om planene. Selv de som kommer dit på jobb hver dag, aner ikke hva som kanskje vil skje med Sæterkrysset i løpet av det neste året.

– Vi vet ingenting!, sier de i kor bak disken på Trill Inn.

Kanskje blir de positivt overrasket neste høst.

Til tvilende lokale røster sier Rønne at det ikke har vært planlagt noe utbygging av Sæterkrysset i mer enn ti år.

– De kan tro hva de vil, dette ble godkjent i 2004. Lambertseter-senteret planla de i syv år, avslutter han.

Emneord: