Naboer stanset Kollen-heis

Heisen i den nye Holmenkollbakken brøt støyloven. Klager fra naboene fikk den stanset.
Torsdag, 21 oktober, 2010 - 09:48


Beboerne i terrasseleilighetene i Hospitsveien 11 og 13 er nærmeste naboer til Holmenkollbakken. Enkelte av beboerne bor bare 150 meter unna den kjente hopparenaen. Det var først og fremst heisen opp til hopptårnet som skapte irritasjon.

 

Plagsom bakgrunnsstøy

Firmaet Norconsult er teknisk ansvarlig for det nye anlegget, og målte støynivået til heisen. Desibelnivået var høyere enn tillatt, og Bydel Vestre Aker beordret at heisen skulle stoppes. Advokat Terje Sjøvold representerer de nærmeste naboene som har klaget støyen inn for kommunen.

– De som bor der er egentlig positivt innstilt til ski, mark og friluftsliv, og styreformann i sameiet er faktisk gammel skihopper. Men de bor veldig nært hoppbakken. De aller nærmeste bor bare 150 meter unna bakken, sier Sjøvold.

– Heisen skal frakte hopperne opp, men den brukes også utenom renn til å frakte turister opp og ned. Det er målt støy over det tillatte, og når den går opp og ned kontinuerlig blir det en irriterende bakgrunnsstøy som til slutt går naboene på nervene. Heisen er nå blitt stengt, og kommunen jobber med å utbedre den, sier advokaten.

 

Omfattende arbeid

Det er Skiforeningen som har ansvar for driften av Holmenkollanlegget, og som i forrige uke ble klaget inn for heisstøyen. Ifølge  Steinar Eidaker, assisterende generalsekretær i Skiforeningen, er heisen nå utbedret og innenfor regelverket.

– Heisen ble stengt, men nå har vi gjort omfattende arbeid med den. Støyen er redusert og skal være innenfor regelverket nå, så jeg tror naboene skal bli fornøyd når heisen åpner igjen, sier han.

Han har ikke inntrykk av at mange naboer plages av støy.

– Det er par stykker som har klaget, men ellers veldig lite. Byggearbeidet høres ikke så godt nå som før, sier Eidaker.

 

 

 

 

 

 

Emneord: