Oslo Høyre vil legge ned sprøyterommet

- Det er betenkelig at vi legger til rette for rusmisbruk, sier sosialbyråd for Høyre Anniken Hauglie.
Mandag, 31 januar, 2011 - 16:19


Sprøyterommet, som ligger i Storgata 36B, har eksistert som et prøveprosjekt siden 2005 og har i dag rundt tusen registrerte brukere. Arbeidet går hovedsaklig ut på veilede hvordan en setter sprøyter for å redusere antall infeksjoner, smittetilfeller og antall overdoser.

Oslo Høyre vedtok i helgen under årsmøtet, å gå mot sprøyerommet i partiprogrammet frem mot neste valg.

- Vi må ha større ambisjoner for rusmisbrukerene. Vi bør hjelpe de ut av misbruket , fremfor å legge til rette, sier Hauglie.

Det er daglig rundt 80 personer som bruker sprøyterommet. Alle må være registrert for å kunne benytte seg av tilbudet.

Tidligere uttalte Hauglie til NTB at hun motvillig har utvidet åpningstidene i sprøyterommet det siste året. Men etter helgens årsmøtet har partiet stemt for å gå mot sprøyterom.

- Vi har kommet fram til en sosialpoltisk plattform som er en klar melding til velgerne. Det er flertall for ordningen i bystyret nå, men det kan endre seg etter valget, sa Hauglie til NTB.

Hans Christian Lillehagen (Ap), som sitter i bydelsutvalget og arbeidsutvalget i Gamle Oslo, sier det er delte meninger i Arbeiderpartiet om Oslos sprøyterom.

- I Arbeiderpartiet er det mange meninger om temaet. Vi må vurdere om det kan fortsette å være sprøyterom i Oslo. Arbeiderpartiet har partiprogramet ute på høring, og det vil bli vedtatt om en måneds tid. Men jeg kan si at det heller mot at vi går for å bevare sprøyterommet.

Emneord: