Ny snarvei til Bjørvika

- Broen kan ikke være laget av en norsk arkitekt! Hør reaksjonene og se bildene av den nye Bjørvika-broen.
Fredag, 15 april, 2011 - 13:42


 

Se bilder av den nye broa og hør hva folk synes om den.
 

Lørdag 9. april åpnet en ny gangbro over jernbanelinjene på Oslo S. Nå har skatere, syklister og Oslo-borgere såvidt startet å ta snarveien i bruk. Broen binder sammen Grønland og bydelene nord for Oslo Sentralstasjon med Bjørvika.

- Broen kan ikke være laget av en norsk arkitekt, trodde en av publikumerne Journalen snakket med. Men det er det norske arkitektfirmaet L2 arkitekter som har tegnet den nye broa.

Asymetrisk utformet.
Broen er assymetrisk utformet. Siden mot Oslo S har en taggete og oppbrukket form, mens siden mot Ekerbergsåsen er en sylskarp linje. Fire overhengende stålsøyler holder den 230 meter lange konstruksjonen i glass, stål og asfalt oppe. Gjerdet av glass sikrer publikom god utsikt til jernbanelinjene, togene som kommer og går, barcode-rekken og fjorden i det fjerne.
 

Broen har fått navnet “Stasjonsinngang øst” er tegnet av L2 arkitekter i sammarbeid med Rambøll Norge AS. Broen har kostet 130 millioner kroner.

Den nye broa har en asymetrisk form og er tegnet av L2 arkitekter. 130 millioner kroner har gått med til det nye prosjektet. Foto: Martin Holvik

Emneord: