Mener studenter er naive

Ved inngangen av september står fortsatt over 3000 studenter i Oslo i kø for å få bolig. FrPs Mazyar Keshvari mener studentene selv bør gjøre noe med problemet.
Mandag, 12 september, 2011 - 20:44


Nåværende medlem av bystyret, Mazyar Keshvari (FrP), mener studentene selv bør engasjere seg for å få bygget flere studentboliger.

– Det koster studentene ingenting å ta en telefon til Olav Thon for å be ham bygge flere boliger, sier Keshvari, og legger til at det er både naivt og at det vitner om lavt engasjement at studentene venter på at politikerne skal løse saken for dem.

Nettavisen har tidligere skrevet om studenter som har måttet ty til kreative løsninger for å ha tak over hodet under skolegangen. I et trangt og høyt priset privatmarked er behovet for statlig finansierte studentboliger større enn noensinne, men selve byggingen går det tregt med. Keshvari forstår ikke hvorfor det absolutt skal være statlig regulert utbygging.

– Skal behovene til den voksende andelen studenter i Oslo tilfredsstilles, er økt privat utbygging av studentboliger en kjappere og mer lønnsom strategi enn offentlige studentboliger. Hadde Petter Stordalen eller Olav Thon fått komme på banen ville byggingen av 2500 nye studentboliger vært gjort både raskere og mer lønnsomt enn i dag, mener han.

Har vært på leting i nesten to måneder

Therese Lysell Lensnes (21) har prøvd å søke om studenthybel gjennom SiO. Verken i fjor eller i år har hun blitt tildelt bolig, og med en plassering langt nede på ventelistene har hun nå gitt opp å få bolig gjennom Studentsamskipnaden.

Lensnes håper som mange andre studenter at flere statlig finansierte studenthjem blir oppført, slik at studentene slipper å måtte konkurrere i det dyre privatmarkedet.

I fjor fikk hun dele en hybelleilighet på privatdrevne Anker Studenthjem sammen med sin daværende kjæreste. Dette boforholdet beskriver hun som ganske stusselig, men billig. Etter at hun og kjæresten endte forholdet i juli i år, flyttet hun ut. Hun har siden lett etter nytt sted å bo.

– Det har ikke vært lett. Prisene på private leiligheter er skyhøye, og det er alltid så mange på visning at det er vanskelig å få napp, forteller Lensnes.

 

Therese Lysell Lensnes er en av mange studenter på jakt etter bolig i hovedstaden. Foto: Siri Vikøren

Stadig økende press på SiO

Trond Bakke, fungerende boligdirektør for Studentskipnaden i Oslo og Akershus (SiO), beskriver studentboligmangelen som mer pressende i år enn tidligere.

– 4500 søkere til studentboliger ved slutten av juli er det høyeste tallet vi har operert med for våre ventelister, sier Bakke, og legger til at:

– Vi holder i disse dager på med å kontakte studenter for å høre om de fremdeles vil stå på våre ventelister. Noen kan fortsatt få bolig hos oss, og vi regner med at etter hvert som flere sier fra seg plassen sin på ventelisten, kan dette tallet sakte, men sikkert, synke utover høsten.

Emneord: