Nervepirrende finale i Oslo

Frp- og SV-velgerne kan avgjøre hvem som skal regjere i Oslo. Siv Jensen og Kristin Halvorsen gikk til valgurnene på hver sin kant av byen.
Mandag, 12 september, 2011 - 21:47


Det er duket for en dramatisk avslutning av Oslo-valget. Resultatet til Frp og Sv vil være med og bestemme hvem som får flertall i bystyret og sitte i byråd. Partiene har måttet kjempe til siste slutt, og det var to spente partiledere som ankom valglokalene mandag formiddag.

– Vi satser på et anstendig resultat for Frp, men jeg er forferdelig nervøs, forteller Siv Jensen til Journalen kort tid etter at hun hadde stemt ved Nordseter skole på Norstrand.

Kristin Halvorsen leverte sin stemme på Grünerløkka skole.

– Vi er tilfredse med sluttspurten, og at vi tidsnok så at vi måtte mobilisere, sier hun.

Svake meningsmålinger

Frp og SV har gjennom hele valgkampen gått tilbake på meningsmålingene. Hvorvidt partiene har klart å mobilisere sine sympatisører i innspurten, vil kunne komme til å avgjøre om det blir et sosialistisk eller borgerlig byråd.

Siv Jensen var fornøyd med veiledningen hun fikk da hun avla sin stemme ved Nordseter skole. Foto: Ida Falch-Olsen

Siv Jensen ankom valglokalet ikledd hvit drakt, mens Kristin Halvorsen var kledd i svart.

– Hun sørger, mens jeg er optimist, sier Jensen lattermildt.

Jensen vil ikke spekulere i om Carl I. Hagens utspill har svekket Frp i Oslo, men hun synes partiet har fått unødvendig mye motbør i mediene.

– Det er ikke noe hyggelig å bruke en valgkamp på å kommentere negative meningsmålinger. Dessuten har det vært vanskelig når man er stemplet som taper, sier hun.

Likevel hevder Jensen at Kristin Halvorsen har hatt enn tyngre valgkamp, og SV-lederen innrømmer at det har vært en tøff sluttspurt.

 

Det var en spent partileder som stemte i formiddag på Grünerløkka skole. Foto: Jenny-Linn Lohne

– Vi må forhindre at SVs tilbakegang koster venstresiden flertallet. Vi må koste på og mobilisere til siste slutt, sier Halvorsen til Journalen.

Likevel synes hun det er moro med valgkamp.

– Vi har leid buss og hatt godt humør. Jeg føler vi har fått frem våre viktigste argumenter.

Valgthriller

Valgresultatet vise hvem som skal styre Oslo de neste fire årene, men ingen av partilederne ønsker å evaluere valgkampen før resultatene er klare. Begge omtaler imidlertid valget i Oslo som en thriller.

– Det viktigste nå er at folk går og stemmer. Det er jo det sentrale i et demokrati. Så får vi se hva resultatet blir, sier Jensen.

Også SV-lederen oppfordrer Oslo-borgerne til å bruke stemmeretten. Hun håper alle SV-velgere går til urnene i dag.– Det blir et avgjørende valg for SV, sier Halvorsen.

– Det blir veldig spennende, veldig spennende blir det. Nå skal jeg hjem å vaske huset for å få tiden til å gå, smiler Jensen.

Emneord: