Diskuterer arabisk soloppgang

Al-Jazeera, Klassekampen, Express-TV og NRK er representert når ytringsfrihet i den arabiske verden skal diskuteres.
Onsdag, 16 november, 2011 - 11:25


I dag og fredag arrangeres en internasjonal konferanse om den arabiske våren på Litteraturhuset i Oslo. Sentrale tema under konferansen vil være ytrings- og pressefrihet, sosiale mediers kritiske kraft og journalistenes oppdrag i borgerkrig.

Gry Larsen innleder

Konferansen, kalt The arab spring - and beyond, gjestes av pressefolk og akademikere fra Egypt, Qatar, Tunisia, Syria og Norge, og innledes av statssekretær Gry Larsen i Utenriksdepartementet klokken 10.

Blant annet Sidsel Wold fra NRK og Fredrik Græsvik fra TV2 vil bidra til diskusjonen.

- Håper vi lærer noe

Professor i journalistikk Elisabeth Eide er blant initiativtakerne til konferansen.

- Jeg håper jo at vi lærer noe. At vi ikke bare får en polarisert debatt, men at vi kan få et bredere bilde enn det vi har. Det er derfor vi har invitert personer utover Midtøsten.

Eide bringer onsdag ettermiddag en utvidet utgave av konferansens program, blant annet Sanar Yurdatapan, en tyrkisk utgiver og talsmann for Initiative for Freedom of Expression.

Revolusjoner og demonstrasjoner

Begrepet den arabiske våren blir brukt om opprørene i den arabiske verden gjennom 2011, som så langt har vært preget av omfattende demonstrasjoner, revolusjoner og forandringer både i regjeringer og hele styresett, sist ved at Libyas diktator Muammar Gaddafi ble styrtet, skutt og drept i slutten av oktober i år.

Konferansen arrangeres av Journalistutdanningen ved HiOA, Institutt for journalistikk, Norsk Journalistlag og Norsk P.E.N.

Journalen vil dekke konferansen torsdag, og programmet kan du finne her.

 

Emneord: