Mobilkalas i Oslo

En prisutdeling og to konferanser for mobiltelefoner er i år slått sammen til Mobile 2011.
Onsdag, 16 november, 2011 - 15:10


Torsdag fant Norges største mobilkonferanse sted. Prisutdelingen Gulltasten er kombinert med konferansene Appworks og Mobile Retail. Siden 2006 har Gulltasten kåret vinnere i ulike kategorier, blant annet Årets mobil, Årets operatør og Årets forhandler. Konferansen avholdes i den nyåpnede Mathallen tilhørende Vulkan, og er arrangert av tek.no.

- Vi har som mål å samle hele mobilbransjen, fra operatører til mobilprodusenter og app-utviklere, sier arrangementansvarlig Marius Røstad. Han forteller at satsingen innebærer en viss risiko:

- Det nye konseptet er selvsagt usikkert med tanke på mottakelse i markedet, men foreløpig er responsen kun positiv, sier Røstad.

Konferanse for framtida

Appworks er en konferanse om mobilapplikasjoner, der utviklere møtes for å høre på foredrag og knytte kontakter. Dette blir tredje året med Appworks. På Mobile 2011s program står blant annet foredrag fra  produsentene av Wordfeud, musikktjenesten WiMP og Finn.no. Mobile Retail er en konferanse hovedsakelig for mobiloperatører, hvor man ser på trendene som rår i mobilmarkedet, og diskuterer framtidas produktløsninger.

Røstad mener Mobile er det viktigste mobilarrangementet i Norge, og tror det vil være sånn også i framtida:

- Vi samler de viktigste personene i store deler av bransjen, og skaper en møteplass der bransjen må være. Flere og flere personer har blitt med. Vi ser også at det blir enklere for hver gang å få inn gode mennesker til å holde foredrag.

Større oppslutning

Røstad mener norsk presse ser ut til å engasjere seg i større grad enn tidligere:

- De største riksmediene har også vist sin interesse i år. Appworks har de dekket  tidligere, og juryarbeidet på Gulltasten har også fått omtale, men aldri på lik linje som i år, avslutter Marius Røstad.

I Gulltastens juryer sitter flere kjente navn fra mobiloperatører, -produsenter og pressen. Blant dem er mobilanmeldere Espen Swang fra mobilen.no og Marius Valle fra mobili.no. Ingen av disse var tilgjengelige for kommentar onsdag.

Emneord: