Ber Ruter vurdere anbud etter omstridt avtale

Samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) ber Ruter vurdere om bussanbudet på Oslo-Vest bør stanses.
Torsdag, 26 januar, 2012 - 14:25


Under onsdagens bystyremøte redegjorde Elvestuen for korrupsjonsskandalen i Unibuss, hvor tre ansatte i selskapet ble pågrepet for å ha tatt i mot bestikkelser av den tyske bussgiganten MAN.

Under bystyremøte kom det fram at Elvestuen ønsket å be Ruter om å revurdere bussanbudet på Oslo-Vest som busskonsernet Nobina vant.

- Jeg vil også be styret i Ruter vurdere om det er grunnlag for å stanse anbudet, sa Elvestuen til bystyret under møtet.

Ruter vil ikke trekke avtalen

Dagen etter anbudsrunden ble en Ruter-ansatt siktet for korrupsjon. Den ansatte var involvert i Oslo-Vest anbudet, men Ruter vil ikke trekke anbudet.

- Det er to grupper i Ruter som lager anbud. Mens en gruppe tar seg av de tekniske spesifikasjonene, står en annen gruppe ansvarlig for å avslutte kontraktene som skal inngås. Det er ikke de samme personene som sitter i disse gruppene, sier presseansvarlig i Unibuss Gry Isberg i Ruter.

Unibuss klager

Etter korrupsjonsiktelsene mot Unibuss, trakk Ruter retten til busselskapet fra å by på anbudet på Oslo-Vest. Unibuss har nå klaget på at busselskapet ble utestengt fra Oslo-Vest anbudet. Det kan presseansvarlig  Merethe-Agerbak Jensen opplyse.

- Vi ønsker en redegjørelse for hvordan tildelingskriteriene har vært for den nye kontrakten, hvordan prosessen har gått og hvem som har vært involvert, sier hun.

Det er ikke bare Unibuss som stiller spørsmål ved Oslo Vest-anbudet. Flere av Nobinas konkurrenter vurderer også å klage på prosessen rundt anbudsrunden.

– Vi har bedt om innsyn, og så vil vi basert på det vi eventuelt får se vurdere om det er grunnlag for å klage på denne prosessen, sier konsernsjef Kjetil Førsvoll i Boreal Transport.

I dag skal Elvestuen møte styreleder i Ruter, Ragnar Søegaard, og be han om at anbudet for bussrutene på Oslo-Vest evalueres på nytt.

Emneord: