Streik kan ramme flytrafikken

Oslo Lufthavn kan stå uten drivstoff på mandag.
Fredag, 5 april, 2013 - 09:01


Hvis ikke Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) og NHO kommer til enighet i løpet av søndag vil det kunne ramme flytrafikken på Gardermoen, skriver ABC nyheter.

Leder i YS Privat, Vegard Einan, sier at striden dreier seg om økonomi, men vil ikke gå inn på hvor partene står i forhold til hverandre i meklinga. Det er arbeidere innenfor drivstoff- og cateringtjenester som står i fare for å bli tatt ut i streik. I følge NRK er det snakk om 54 av 60 ansatte ved Oslo lufthavn.

Flyselskapene undersøker nå hvordan en eventuell streik vil påvirke deres planlagte avganger. SAS forholder seg enn så lenge rolige, og sier de planlegger å fylle drivstoff andre steder. Det er likevel liten tvil om at langdistanseflygningene vil kunne bli hardt rammet av en mulig streik.

Journalen har tidligere skrevet at 465 bussjåfører i Unibuss vil kunne bli tatt ut streik på mandag. Selskapet bemanner de fleste bussrutene i Osloområdet.

Emneord: