Kvinnene fra Quo Vadis tjener penger selv

Et stort antall kvinner fra Voksenopplæringen i Oslo går ut i arbeid.
Torsdag, 10 oktober, 2013 - 11:21


Oslo Voksenopplæring Rosenhof har fått nye lokaler i Schous-kvartalet, nærmere sentrum. Under åpningen av de nye lokalene på tirsdag var både Dronning Sonja og ordfører Fabian Stang til stede. Det nye bygget huser tilbudet Quo Vadis, som er rettet mot innvandrerkvinner med lav formell utdannelse før de kom til Norge. Her får kvinnene norskundervisning og blir kvalifisert for arbeidslivet.

Tro på utvikling står sentralt for tilbudet Quo Vadis. Kvinnene som kommer hit får tilrettelagt både undervisning og arbeid. Suksessen har høstet flere priser de siste årene, blant annet Oslo Kommune Likestillingspris i 1996, og Jon og Unni Dørsjøs minnefondspris i 2004. Quo Vadis kom også på andre plass i Det nytter-prisen fra 2005, og har blitt nominert til European City Award i 2007.

Dronningen ble møtt av sang og dans, da hun ankom åpningen. Fabian Stang var også tilstede, og kom med løftende ord til kvinnene.

- Det er ikke lett å komme til et ukjent land uten å kjenne til språk, lover og normer. Men samme hva slags bakgrunn man har så er det viktig å kunne føle at man er til nytte. Jeg håper at denne skolen i det nye flotte bygget også skal gi dere følelsen av å være nyttige, sa Stang i sin tale, i følge Oslo Kommunes nettsider.

Rektor Nickas Martinsson var også begeistret over åpningen. Han syntes det var hyggelig og flott at Dronning Sonja tok seg til til å være tilstede på åpningen av Quo Vadis, og at hun kunne innvie bygget. Fremføringene av deltagerne var i følge Martinsson vellykket, og han var godt fornøyd med åpningen.

Emneord: