Til en som fryser

Har du sett disse skjerfene? Juleaksjonen 2013 er i gang, og Kirkens Bymisjon har for tredje år på rad vært ute med hjemmestrikkede skjerf til de som fryser.
Tirsdag, 29 oktober, 2013 - 16:02


Hvis du har gått litt i Oslo de siste dagene har du kanskje lagt merke til at statuer og lyktestolper i byen er litt bedre kledd enn vanlig. Kirkens bymisjon startet tirsdag Juleaksjonen 2013. Grytidlig om morgenen gikk ansatte og frivillige fra Kirkens bymisjon rundt i Oslos gater for å gi lys og varme til byens vanskeligstilte, ved å knyte oransje skjerf med en hyggelig hilsen og en oppfordring fra Kirkens bymisjon: Gled en som gruer seg til jul.

hansjakobtorkildsenKirkens BymisjonHans Jakob Torkildsen fra Kirkens Bymisjon får en god følelse av arbeidet han gjør.Nordmenn er beskjedne

– Jula er en spesiell tid for alle, og ekstra krevende for de som har det vanskelig ellers. Det er mange som er ensomme i jula, og ikke har venner eller familie. For dem kan det bli tøft i høytidene. Vi merker for eksempel ekstra stor pågang på krisetelefonen vår i jula, forklarer Hans Jacob Torkildsen, markedssjef i Kirkens bymisjon.

Skjerfene er ment å være både symbolsk og praktisk. Det er ikke meningen at skjerfene bare skal henge ubrukte rundt halsen på Ludvig Holberg og Wenche Foss på Nationaltheateret.

– Det er en synlig markerking, men vi håper at noen som trenger skjerfene vil ta dem, og bruke dem. Men nordmenn er beskjedne, sier Torkildsen.

Avhengig av engasjement

Det er det tredje året på rad at Kirkens bymisjon knyter skjerf på kalde statuer i byen. Først begynte Oslo, og nå har det spredd seg til andre byer etter hvert. I år har frivillige, gjester, beboere, brukere og ansatte strikket 750 av de varme plaggene. Torkildsen legger vekt på at de setter stor pris på engasjementet til folk, og at det gir ham en god følelse å se at folk har lyst til å bidra.

– I år begynte de å ringe før sommeren og spørre: Når kommer garnet? Vi setter stor pris på engasjementet, og er veldig glad for at så mange engasjerer seg og bidrar. Det er fryktelig viktig for at bymisjonen skal kunne fortsette å drive det arbeidet vi gjør. Nå som man kan støtte oss på SMS også, blir det enklere for folk å bidra, smiler Torkildsen varmt.

Ole Paus og litt suppe

Kirkens bymisjon vet verdien av et måltid, og bruker dette aktivt i sin måte å hjelpe folk på. Ved å tilby varme måltider, og litt aktiviteter, kommer de seg inn på folk.

– Det er en konkretisering av det vi gjør. Det er viktigere enn bare maten, for mange betyr det bedre helse, men det blir også en møteplass for den gode samtale, inkludering og sosiale fellesskap. Dette er også noe vi kan bruke som en plattform for å hjelpe folk videre i livet, dersom de ønsker det, forklarer Torkildsen.

Kl 17. arrangerer Kirkens Bymisjon konsert med Ole Paus på Møtestedet i lokalene ved siden av, og der vil de servere varm suppe.

 

 

Emneord: