Innkaller til krisemøte

Byrådslederen i Oslo innkaller politirådet til krisemøte om gateranene i Oslo.
Tirsdag, 19 november, 2013 - 13:48


- Situasjonen slik den har vært nå noen uker skaper uro og sterkt uønsket utrygghet både blant ungdom, foreldre og alle andre som ferdes ute. Disse gateranene har jo skjedd på alle kanter av byen til ulike tider, ikke bare midt på natta i utsatte strøk, sier byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, til Dagbladet

De siste månedene har det vært over hundre ran i Norges hovedstad. Så langt i november har det blitt levert inn 58 politianmeldelser på ran i Oslo, skriver TV2. På grunn av den kritiske situasjonen rundt de mange personranene som har skjedd de siste par dagene, har Politirådet innkalt til ekstraordinært møte i morgen, 20. november. Politirådet møtes normalt bare kvartalsvis.

I følge statistikk fra Politidirektoratet var 57 prosent av alle anmeldte forbrytelser ved utgangen av 2.tertial 2013 vinningsforbrytelser. Mellom 1. januar og 1. august i år ble det anmeldt 101 934 vinningsforbrytelser. Dette var en nedgang på 7,1 prosent fra samme periode i fjor.

 

 

Emneord: