Brødre fengslet for Holmlia-drapet

To menn er siktet og varetektsfengslet etter at en mann ble funnet drept på Holmlia. Én av de to har erkjent straffskyld for forsettelig drap.
Mandag, 23 februar, 2015 - 11:51


Torsdag morgen ble en mann funnet drept på Holmlia i Oslo. De to mennene som nå er siktet og varetektsfengslet for drapet ringte selv og varslet politiet torsdag klokken 06:16.

– Gjennom avhør har vi karlagt at begge mennene har noe med drapet å gjøre. Vi jobber nå med å blant annet sjekke disse forklaringene opp mot andre opplysninger og vitneavhør, sier leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid til Dagbladet.

Brødrepar

De to siktede er brødre på 20 og 23 år. Den eldste broren erkjenner straffeskyld for forsettelig drap. Det sier mannens forsvarer Solveig Høgtun til NRK.

– Han angrer veldig på hendelsesforløpet og sier at det forferdelige som skjedde ikke skulle ha skjedd, sier Høgtun.

Varetektsfengslet

Politiadvokat Tina B. Helleland bekrefter til Journalen at brødrene ble varetektsfengslet fredag.

– De siktede er varetektsfengslet i fire uker, med brev-, medie- og besøksforbud i hele fengslingsperioden. De siktede er også delvis isolert fra hverandre i fengsel.

Bendik Eckbo, den yngste brorens forsvarer, bekrefter at hans klient er varetektsfengslet. Han kan foreløpig fortelle at den siktede samarbeider med politiet, og har forklart seg om de faktiske forhold i saken.

Spekulasjoner rundt motiv

Ifølge NRK har det gått rykter om at drapshandlingen var rasistisk motivert, med bakgrunn i at de siktede brødrene er av norsk opprinnelse, og offeret har utenlandsk opprinnelse. Politiadvokat Tina B. Helleland opplyser at avdøde er en ung mann fra Somalia, i begynnelsen av 20-årene. Hun avviser ryktene om et rasistisk motivert drap.

– De siktede tilhører en multietnisk omgangskrets, og vi har ingen holdepunkter for at drapet er rasistisk motivert, sier hun.

Helleland forteller at politiet har opplysninger om mulig motiv, men at de ikke vil si noe mer om dette nå av hensyn til den videre etterforskningen. Hun bekrefter også at politiet er kjent med at det har vært en relasjon mellom avdøde og de siktede.

Naboer forteller om smell

Flere mennesker som bor nær stedet der den avøde mannen ble funnet, har fortalt at de hørte smell natt til torsdag. Helleland kan fortelle at politiet nå har konkrete opplysninger om at dette ikke har noen sammenheng med saken.

 

 

 

Emneord: