Drepte feil mann

Eieren av Waldermars Café ble brutalt drept ved en fatal forveksling. Rettssaken er nå i gang.
Tirsdag, 24 februar, 2015 - 13:05


Rettssaken mot de fire gjengmedlemmene som skal ha drept familiefaren og restauranteieren, Mohammad Arshad (52), startet denne uken. Det er ett og et halvt år siden drapet på eieren av restauranten Waldemars Café på St. Hanshaugen i Oslo. Den populære puben er et sted hvor studenter gjerne tar seg en øl en torsdagskveld.

Arshad skal først ha blitt overfalt med pepperspray, så slått med et økseskaft og en skiftenøkkel. Han ble funnet liggende med store skader på Manglerud i Oslo natt til 28. september 2013. Firebarnsfaren døde under en time etter at han ble funnet.

Forveksling

Mohammad Arshad var på vei hjem fra jobb på Waldemars Café etter endt arbeidsdag en fredag kveld, da fire gjengmedlemmer skal ha fulgt etter han. Nær Arshads hjem på Manglerud skal tre av de fire ha gått ut av bilen, mens den fjerde ble sittende.

En av de tiltalte forklarte i retten at han og vennene jaktet på Arshads sønn i tiden før drapet. De bestemte seg for å dra til Waldemars Café der han jobbet, og oppsøke ham der.

– Planen var å gi han juling, men ikke å gjøre han til grønnsak. Vi skulle slå i beina, sa en av de tiltalte.  

Ifølge Dagbladet, har de tiltalte tidligere forklart at det var Arshads eldste sønn de trodde at at de forfulgte kvelden da drapet skjedde. Familiebilen den drepte kjørte ble disponert av både far og sønn. Sønnen hadde i en periode vært i konflikt med to av de tiltalte. Det var likevel ingenting som tilsa at konflikten skulle ende med et angrep av kaliberet faren ble utsatt for.

Erkjenner ikke drap

To av fire tiltalte har erkjent at de har deltatt i volden mot Arshad, likevel erkjenner de ikke drap. Den tredje, som skal ha sittet i bilen, har erkjent at han har vært med på planleggingen av det som skulle være en liten irettesettelse av sønnen til avdøde.

Tre av de tiltalte sitter i dag enten i varetekt eller soner dommer fra tidligere forhold. Den siste er på rømmen i Pakistan. Alle er tidligere dømt for ran, vold eller andre alvorlige forbrytelser.

Skylder på den fjerde

Den fjerde siktede, som befinner seg i Pakistan, ble i retten fort pekt på som drapsmannen av de tre andre tiltalte. Arshad ble i følge obduksjonsrapporten påført sju slag mot hodet. De dødlige skadene stammet fra en fastnøkkel i metall.

Aktor i saken Irlin Irgens sa i retten at selv om de tre tiltalte ikke skal ha forårsaket de dødbringende skadene, så mener påtalemyndigheten at de kan holdes ansvarlige fordi de har medvirket og provosert frem skadene. 

Svein Holden er advokat til den siktede som oppholder seg i Pakistan. Han sier klienten benekter å ha noe med saken å gjøre. Holden sier videre at klienten kan forklare hvor han befant seg og hva han gjorde kvelden drapet skjedde.

Emneord: