Konfliktfylt kryss på Vinderen

Lyskrysset på Vinderen fortsetter å skape kø, til bilistene og fotgjengernes store frustrasjon.
Tirsdag, 24 februar, 2015 - 13:02


På Vinderen i Oslo deler bilister, t-banen og fotgjengere samme lyskryss. Dette fører til at trafikken gjennom krysset står stille en fjerdedel av dagen. I morgen- og ettermiddagsrushet strekker bilkøen seg flere kilometer oppover Holmenveien vest for krysset. Folk er oppgitte.

– Det er en skandale at det enda ikke er gjort noe med Vindern-krysset, sier Agnes Moxnes mens hun sitter i bilen og venter på at t-banebommen skal heves slik hun kan kjøre videre.

Livsfarlig lyskryss

I oktober 2014 var det en dødsulykke i Vinderen-krysset. Vestre Aker bydelsråd har tatt opp problemet med lyskrysset med trafikkmyndighetene gjennom flere år, men dette har ikke gitt noen resultater.

– Krysset er blant Oslos farligste og den store trafikken skaper stadig farlige situasjoner for såvel gående som kjørende, sier Arild Gjervan, leder i byutviklings-, miljø- og samferdselskomiteen i bydel Vestre Aker.

Komiteen ønsker å få et planfritt kryss, men kostnadene for å få til dette øker stadig. I dag er prisen beregnet til over 500 millioner, og da er det stor mulighet for at et slikt planfritt kryss aldri blir en realitet.

Video fra Vinderen-krysset

Her kan du se en video av hvordan en vanlig morgen arter seg på Vinderen.

 

 

Emneord: