Platemessen snurrer videre

På lørdag avholdes Norges CD- og platemesse på Rockefeller i Oslo. Plater er fortsatt populære, ifølge arrangøren.
Torsdag, 19 februar, 2015 - 14:42


Lørdag 21. februar åpner Norges største CD- og platemesse på Rockefeller. Det er ventet platesamlere og -selgere fra hele Norden, noen nye og mange veteraner. Medarrangør Rune Halland har høye forventninger til helgas begivenhet.

- Messen er svært populær blant platesamlere og vi forventerat det kommer masse folk som elsker å dele, selge og prate om plater, forteller Halland som har vært med på å arrangere platemessen siden oppstarten i 1988.

The real thing

Halland har ikke sett noen nedgang i besøkstallet ettersom musikken stadig blir mer digitalisert. De som virkelig er interessert i musikk vil ha en plater framfor spillelister på mobilen.

- Ekte musikkelskere vil ha plater med cover som et evigvarende samleobjekt. Musikk på nett er mer overfladisk, ikke “the real thing”, sier Halland.

I tillegg til salgsstands med CD-er, vinylplater og mange andre musikkeffekter, er det også invitert flere prominente gjester. Journalist og forfatter Arvid Skancke-Knutsen presenterer sammen med fotograf Bjørn Opsahl boka Seigmenn. Jazzsangerinnen Karin Krog kommer for å signere og selge vinyler og CD-er.

Unge og gamle rockere

Det er en myte at det kun er de gamle som setter pris på plater. Det er en bred og sammensatt aldersgruppe som besøker platemessen, selv i 2015.

- Det kommer alt fra tenåringer til gamle travere til messen hvert år, og jeg ser ingen grunn til at det blir annerledes i år, sier Halland.

Unge og gamle rockere er velkomne med andre ord. Messen åpner klokka 10.

 

Emneord: