Første forhåndsstemmer viser dødt løp i Oslo

De første forhåndsstemmene i Oslo viser at Høyre og Ap kan få 27 mandater i bystyret. Alt avhenger av Miljøpartiet Det Grønne(MDG)
Mandag, 14 september, 2015 - 22:21


Forhåndsstemmene viser at viser at Arbeiderpartiet leder med 2,7 prosent over Høyre, melder NRK. Med 33,2 prosent av stemmene i storbyen kan Raymond Johansen innta rollen som byrådsleder.

På nasjonalt nivå derimot, ser vi en høy tilslutning til de rødgrønne partiene. Ap kan juble over 34,3 prosent av forhåndsstemmene. Høyre på den andre side har fått 23,1 prosent av nåværende avlagte stemmer. 

Både Høyre og Arbeiderpartiet uttaler at de ønsker å forhandle med De Grønne.

– Vi forhandler med de som er på vippen, men det vi har sett er at MDG heller mot rødt i Oslo. Vi får vente å se om de ønsker å helle mot den blå siden. Så langt har vi sett at MDG er enige med venstresiden. Den gode nyheten er at vi er enige om miljøpolitikken, men har andre politiske uenigheter. Men vi holder døren åpen, sier Fabian Stang.

Emneord: