Hansson er sikker på at dette blir tidenes valg

Representanter og frivillige omtales som helter, og MDG er ikke beskjedne når de snakker om hva de har utrettet.
Mandag, 14 september, 2015 - 22:44


Rasmus Hansson er sikker på at dette blir tidenes valg for MDG, men tør ikke å tippe eller håpe på et konkret tall.

- Det er nok lurere å heller vente på resultatet, sier han på scenen på valgvaken til MDG.

Har satt miljø og klima på dagsorden

På skolevalget fikk MDG 6,8 prosent, og ifølge partisekretær Lars Gaupset har partiet troen på at det kan tangeres i kveld.

Shoaib Sultan har uttalt seg i et tidligere intervju med Journalen at MDGs tilstedeværelse og økende populæritet har tvunget de andre partiene til å føre en grønnere politikk. Kommunevalget så langt ser ut til å bli et brakvalg for MDG med 5,4 prosent oppslutning på landsbasis. Det er en økning på 4,5 prosent fra forrige valg.

- Stolt av å være en del av MDG

På valgvaken sier Lars Gaupset til partimedlemmene sine at han er stolt av å være en del av partiet, og stolt over alle som har jobbet med valgkampen:

- Uansett hvilket tall vi ender opp med i dag, så kan ikke det måle seg med innsatsen som er lagt ned av de frivillige, og deres verdi.

Sliten Grønn Ungdom

Talspersoner for Grønn Undom, Anna Serafima Svendsen Kvam og Lage Nøst, påpeker at de er slitne etter valget, men at det er nå jobben begynner. De er enige i, og har fått kjenne på, at innsatsen i valgkampen har vært stor og tøff.

De roser alle som har jobbet med skolevalget og påpeker at MDG har oppnådd gode resultater til tross for at de er det minste partiet med det minste budsjettet. Kvam ber deltagerene på valgvaken om å gi seg selv en stor applaus. De er ikke vonde å be, og jubelen står i taket nok en gang.

Jublet over blå nedgang

Jubelen stod høyt på valgvaken til MDG da det klokka 21 ble offentliggjort at både Høyre og Frp hadde nedgang i valgoppslutningen siden i fjor.

MDG mener de er blokkuavhengige, men ut fra stemningen på valgvaken er det ikke tvil om at de fleste medlemmene der favoriserer de rødgrønne.

 

 

 

 

Emneord: