Bieber-besøk hemmer Norges største studentradio

Radio Nova får ikke oppfylt sendeplikten sin under besøket fra Justin Bieber
Mandag, 26 oktober, 2015 - 15:37


For to uker siden ble Radio Nova kontaktet av ansvarlig for sikkerheten under Bieber-konserten. De fikk beskjed om at Chateau Neuf vil bli brukt til Bieber-konsert torsdag 29. oktober. I tillegg fikk de høre at de ikke kan være til stede i sine lokaler under en spesialsending av “Senkveld med Thomas og Harald”.

Av 150 medlemmer i radioen er det kun ledelsen som får adgang til sendingslokalene under konserten.

– Dette gjør at vi ikke får sendt liveradio. Vi sender på FM-båndet og plikter dermed å ha kontinuerlig sending. På bakgrunn av det har vi laget noen radioprogrammer i forkant slik at vi kan holde sendingen gående, sier daglig leder i Radio Nova, Eirik Wilhelm Engel Thorsen.

Ingen kompensasjon

Med sine 35 programmer er Radio Nova Norges største studentradio, men når Justin Bieber kommer til landet må de skygge banen. Verken Universal eller Senkveld har tatt kontakt med Radio Nova for å gi noen form for kompensasjon.

Beslutningen om å stenge dørene for radioen ble tatt av managementet til Bieber.

– Sikkerhetsansvarlige i Det Norske Studentersamfund er oppgitte over de strenge kravene fra Bieber-apparatet, sier Thorsen.

Han sier også at de fikk en mail fra de sikkerhetsansvarlige på Chateu Neuf som fortalte at sånn blir det. Han påpeker ironien i at Radio Nova, som promoterer ny og ukjent norsk musikk, blir overstyrt av en såpass stor kommersiell aktør.

Noe ekstra

– Vi tenker å gjøre noe ekstra på torsdag, siden det tross alt er Justin Bieber som kommer på besøk, sier Thorsen. Han kan ikke kan fortelle noe om planene på dette tidspunktet, men han kan røpe at det vil bli nevnt noe på sendingene til Radio Nova i dagene fremover.

Journalen prøvde å få kontakt med Universal for å få en uttalelse, men de hadde ikke mulighet til å si noe om saken.

Emneord: