Appen som skal hjelpe musikerne

Appen Museai skal gjøre det lettere å sorte og jobbe med musikalse ideer.
Tirsdag, 26 april, 2016 - 13:56


– Vi ønsker å forlenge det kreative øyeblikket til musikere. De fleste pleier å bruke taleopptakeren på mobilen sin når de får en kreativ impuls, men den vanlige taleopptakeren er ikke tilpasset musikeres arbeidsområde, sier Daniel Kumar som er en av utviklerene bak appen.

Kumar forklarer at ideen kom fordi Trym Westbye Syversen og Erlend Kartvedt opplevde at de ikke hadde nok struktur på ideene sine gjennom den orginale taleopptakeren. På mobilen ble det bare en lang liste med opptak. I tillegg var det tungvint å dele opptakene sine med andre.

Dermed bestemte de seg for å lage en enklere og ryddigere versjon.

Lettere å sortere

Museai skal gjøre det lettere å finne fram i gamle ideer og å dele dem med hvem som helst. Appen har også en funksjon som gjør at andre kan ta opp over andres klipp.

– Hvis jeg hadde hatt et gitarriff så kunne jeg sendt det til deg, så du kunne tatt opp en vokal over riffet for å høre hvordan det blir samtidig, forteller Kumar.

På investorjakt

Appen ble lansert for et par måneder siden for iPhone, og har senere kommet med noen oppdateringer, men utviklerne jobber fortsatt med å gjøre den enda bedre. Det er fortsatt noen “bugs” som må fikses, men appen har kommet langt på vei. Neste skritt vil bli å få den lansert for Android-telefoner, slik at alle kan samarbeide uavhengig av platform.

– Den første versjonen var kjempedårlig, men om to uker vil appen være tilnærmet klar. Dessverre er vi også tomme for penger, så vi er nå på investorjakt.

I mai skal de til Stockholm og London for å finne investorer. Kumar er positiv nå som det har blitt et fungerende produkt, som folk faktisk bruker. Han tror det vil gjøre det lettere å få i gang avtaler.

– Fram til nå har vi jo kjørt dette prosjektet veldig på egenhånd og med egne midler, men nå er vi avhengig av å få tak i noen andre som tror på vår visjon og ser det vi skal få til med denne appen, sier Kumar.

Eksperiment

På TEDx Oslo ble appen presentert i form av et eksperiment. Se filmen under for å få vite mer om eksperimentet.

Emneord: