Bytter klær for miljøet

Sist lørdag ble det arrangert nordisk klesbyttedag. Medarrangør Grønne Jenter mener dette er en sosial og morsom måte å gjøre miljøbevisste valg på.
Tirsdag, 19 april, 2016 - 08:00


– Bare på Kulturhuset her i Oslo har vi spart miljøet for elleve tonn med co2, og to tonn kjemikalier og 11 millioner liter med vann, forteller Johanne Sæther Houge fra Grønne Jenter.

Naturvernforbundet, Grønne Jenter og Framtiden i våre hender inviterte til klesbyttedag på kulturhuset. Deltagerene ble bedt om å ta med syv rene og pene plagg, som de kunne gitt til sin beste venn og bytte dem med andre. Det var 500-700 mennesker og over 2200 plagg ble byttet.

– Vi bestemte oss for å bli med på nordisk klesbytte dag og synes det gikk over all forventning, med nesten 70 arrangementer over hele landet, sier Ødegaard til Journalen.

Apper gjør klesbytting tryggere

Målet med  arrangementet er å sette fokus på miljøbelastningene som klesproduksjonen fører med seg. Miljøbesparingene som arrangørene har regnet seg fram til viser hvor mye som er spart i forhold til om alle på arragementet skulle ha shoppey nytt.

Venntage er en ny app, som skal gjøre det lettere for venner å bytte eller låne bort klær. De deltok også på arrangementet.

– Man har ganske mange outfit som man ikke bruker så ofte, som for eksempel brudekjoler, så da er det jo et veldig godt alternativ å kunne låne av hverandre, sier Houge om appen.

Større ambisjoner neste år

Hun forteller at det blir nordisk klesbyttedag til neste år også, men at datoen ikke er satt enda. Men kan fortelle at de har enda større ambisjoner for det kommende året.

– Vi ønsker å samarbeide med noen som kan sy om plagg og vise hvordan gammelt enkelt kan få nytt liv.

Emneord: